donderdag 28 november 2013

WAT GEZELLIG, BOOMPJES VOOR PLEIN OOST


Het kan bijna niet anders, of er zit een hele fijne en gezellige december-maand voor Plein Oost aan te komen. Onze wijk-huiskamer heeft vandaag nieuwe plantjes gekregen. En wat leuk, de kerstboom wordt binnenkort ook nog eens neergezet.
Het kan niet op voor ons aller plein. Lezers stuurden vanochtend foto's en tipten: de bomen zijn er. Toch maar even kijken. Zie foto's. Wat een prachtige aanwinsten zijn het toch. De meeste boompjes waren tegen 14 uur vanmiddag reeds in de klei gepoot. Compleet met steunpaaltje en al. Op de linker foto ziet u een paar van die paaltjes liggen. Even verderop ligt een boom met kluit met smacht op de Beijumer klei te wachten. Het gezegde 'de kluit belazeren' gaat hier gelukkig niet op. Maar heren, zie bovenste foto, hoe kan het toch dat sommige boompjes nog kurkdroge bladeren dragen en dat weer anderen compleet kaal zijn? De oranje man: "Omdat we volgend jaar ook nog werk willen hebben."
De humor ligt op straat in Beijum, en vooral ook op Plein Oost. Binnenkort zal een plantenbak voor het Café Biljart worden geplaatst. Wat ontzettend gezellig.

En dan de kerstboom met lichtjes dus. Plein Oost maakt zich langzamerhand klaar voor de most wonderfull time of the year. Wat zou het extra leuk zijn om van de topattractie, de waterpartij, een tijdelijke ijsbaan te maken.

6 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een zielige boompjes! Er waren toch grote platanen beloofd?

Anoniem zei

@hilletje, omdat in tegenstelling tot wat fehrman beweert de kluit hier wel degelijk belazerd wordt

Anoniem zei

Weddenschap over hoelang ze heel blijven? Ik zeg twee weken...

(rené)

Anoniem zei

Plein is 3x niks. Maar boompjes planten, ja daar is het zeker wel de tijd voor. Of ze het nieuwjaar overleven is geen keuze van de natuur.

Kees K.

Anoniem zei

mensen mensen toch.
blijf geloven in het goede.
waarom doemdenken.
met een beetje pech voelen de onheilsboden zich aangesproken door jullie.
ontneem ze die kans en...wees positief en optimistisch!

gr. therèse

Unknown zei

Ik heb voor het plan Mix gekozen vanwege het groen. MD architecten maakten een plan met vervanging van de bomen door grote exemplaren met een brede kroon. Later was er sprake van grote Moeraseiken. Ik weet niet veel van bomen maar dit lijkt niet op het plan Mix