zaterdag 2 november 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (38)


Het gaat op het ogenblik hard op ons aller winkelplein op west. De nieuwe 'onderkomens'- hoe noem je die langwerpige vakken- voor de winkelwagens van de uitbreidende Duitse grootgrutter zijn gisteren geplaatst. Zie foto helemaal beneden. Alle foto's zijn tegen zonsondergang gemaakt. Er wordt zaterdag en zondag doorgewerkt want op 13 november gaat de winkel open. En op de dinsdag ervoor is er een 'open avond.'
Althans, dat is wat ondergetekende gisteren uit de mond van een medewerkster hoorde. Even op de kalender kijken, de 13e valt op een woensdag en de dinsdag ervoor is dus de 12e. De Duutsers van de Lidl hebben duidelijk niks met de Nederlandse cultuur, als ze nou handig en sociaal waren geweest, hadden ze even ingehaakt op het Sint Maartenfeest dat op de 11e wordt gevierd. Kinderen zijn immers de klanten van de toekomst.
De schuifdeuren van de winkel in aanbouw gingen open op het moment dat ondergetekende er heen liep. Nee, foto's maken mocht en mag niet in de Lidl. Aldus de medewerker. Maar goed, we zitten hier niet in Noord Korea, dus klikken maar met het toestel. Zie de bovenste en rechter foto.

Komend weekend wordt er binnen doorgewerkt. De stellages zullen worden opgebouwd. En misschien arriveren de nieuwe kassa's reeds. Het draait uitsluitend om macht en geld binnen het Lidl-concern. Wat zou het toch wat zijn als de omwonenden, die weken in de herrie hebben gezeten, een of andere vergoedingspakket zou worden aangeboden.
Op de linker foto ziet u de situatie vanaf de bussluis. Rechts op de foto zat tot een paar maanden geleden de bloemenzaak van Aroen. En, het viel ondertekende nog nooit eerder op, de parkeerplaats op Winkelplein Beijum is een woonerf. Zie het bord.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lelijk hoor die rekken op het plein maar voordeel is wel dat brommertjes niet meer keihard het plein op kunnen rijden

Anoniem zei

Ik heb al een "vergoedingspakket" gekregen: een tasje boodschappen en een bos bloemen. En bij de heropening komt er nog een presentje.

Anoniem zei

en hoe is het met onze computer winkel. hier horen we niets meer van . we zien alleen nog maar een leeg gat.

Anoniem zei

waar komen de fietsenrekken voor de klanten?