woensdag 27 november 2013

SINTERKLAAS IS IN BEIJUM (Kleihorn)

 Hij is er weer. Omstreeks kwart over twee vanmiddag arriveerde Sinterklaas met z'n Zwarte Pieten bij de Kleihorn in Beijum. Dit ging met de nodige consternatie gepaard. De Goedheiligman was op een gegeven moment de helft van z'n Pieten kwijt en omgekeerd raakten de knechten in paniek omdat ze hun baas uit het oog waren verloren.
Uiteindelijk kwam alles goed. De grote zaal van de Kleihorn zat vol verwachtingsvolle kinderen, er werd gezongen, handjes werden gevuld met snoep en pepernoten en er was muziek.
Op de bovenste foto is te zien dat Sinterklaas het schoolplein van De Kleihorn betrad. Er was bijna geen doorkomen aan voor de bejaarde man, er moesten handjes geschud worden, tekeningen en surprises moest hij in ontvangst nemen en natuurlijk werden er vriendelijke woorden richting de wachtende kinderen gesproken. De sfeer was beter dan ooit. Eens te meer blijkt dat het kinderfeest evolueert van een bestraffende en vermanende toon naar meer en meer vriendelijkheid. En we zingen en we springen want we zijn zo blij, want er zijn geen stoute kinderen bij...
Op de linker foto zitten kinderen binnen vol spanning op de eerste rij te wachten op wat komen gaat. Rechts staan twee Pietjes die op verzoek van oma werden vereeuwigd.
In de loop van de avond volgt een video-verslag.

Geen opmerkingen: