zondag 3 november 2013

VIA DE NOORDZEEBUG NAAR ADORP

Ondergetekende moest onlangs even in Adorp zijn. Waarom daar niet met de fiets heengaan? Wat zal het zijn, vijf kilometer? Oh kijk, is ook zo, er is een blokkade bij die verrekte Noordzeebrug. Omrijden dus. Zie bovenste foto. Maar wat is dat nou? Het lijkt de Belijnse muur wel. Zie foto's.
Via De Hunze en daarna Noorderhogebrug, vlak voorbij het huis van schaatscrack Jan Uitham, kun je met de fiets omhoog. Je rijdt dan eigenlijk langs de route Eemshavenweg richting kruispunt Bedumerweg. Zie nogmaals bovenste foto. Het ging naar beneden maar je kon (kunt?) niet rechtsaf naar Adorp. En dus ging het rechtdoor, via een oversteek over de Bedumerweg richting De Hoogte. Van daaruit ging het over allerhande kronkelpaadjes, voorbij een paar voetbalvelden, richting de Walfridusbrug over het Van Starkenborghkanaal.
Maar goed, tijdens de fietstocht werd een paar keer afgestapt om foto's te maken. Zou de wand langs de Bedumerweg, ter hoogte van de Noordzeebrug, georganiseerd van graffiti zijn voorzien? Het lijkt er op. Of het moet een academisch staaltje vandalisme zijn geweest. Zie de kunstwerken. En wat is dat voor gezellige groet langs de weg? Hebben ze hier geen Twitter ofzo? "Buurtbewoners, Bedankt voor de Leuke Gezellige dagen" staat er. Ja, hallo. Kan dat even gespecificeerd worden? Over welke buurtbewoners gaat het hier? En wat voor 'leuke gezellige dagen' waren dat?

Er zijn vast al tienduizenden fietsers lang het bedankje en langs de graffiti gegaan. En praktisch niemand die weet over wat voor 'leuke en gezellige dagen' het hier gaat. Was er een feestje in de Indische Buurt? Op De Hoogte? Hallo daar vanuit Beijum, kunnen jullie de tekst even toelichten? En hebben jullie misschien subsidie gekregen om die wanden te beschilderen?Beijumnieuws@online.nl
Communiceren is ook een vak.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Vorig jaar november was All City Art maand in Groningen en zijn door 30 kunstenaars nationaal en internationaal deze wanden beschilderd onder de naam Bits n Pieces.
o.a.Sher, Ick, Doems, Enor, Otilio, Reys, C Merk, Rocks, Sept, Nozm, Puse, Clyde, Nesta, Woist, Thomas,
Joram, Erase, Egoist,
Roi schreuder, Flew, Basic, Romeo, Mega, Serch, Dion,Inca, Hoer (BE), Esko(BE), Amit, Caber(DE),Rokes,Druid, Tobe, Stick(DE), Crok,
Retroe, Toak (DE), G. Lesgens (Fr) en Roya (Fr).

Ook Beijum wat toen in de ban van graffiti.
Zie je eigen berichten hierover.

Anoniem zei

Voor liefhebbers van graffiti er bestaat een Muurmag. Gemaakt door een Groninger André Eggens tevens popfotograaf. Te bestellen op www.muurmag.com
met o.a. foto's van graffiti in Groningen.

Anoniem zei

Dit jaar was Bits 'N'pieces deel 2, op 28 en 29 september en 5 en 6 oktober met Nozm, Puse, Sept, Rocks, Nesta, Inca, Ick, Dion, Boys, Sher, Romeo, Mega, Doems, Kak, Serch, Woist, Basic, Egoist.