donderdag 21 november 2013

BEGELEID WONEN-PROJECT IN DE WIERSHOECK


Er wordt druk getimmerd, gezaagd en geboord op de eerste etage van Stadsboerderij de Wiershoeck. Zes zelfstandige wooneenheden worden gebouwd waar mensen 'met een beperking' begeleid wonen krijgen aangeboden.
Welke instantie de begeleiding op zich gaat nemen heeft ondergetekende tot nu toe niet kunnen achterhalen, zo gauw daar meer over bekend is zal dat gepubliceerd worden. De foto's zijn dinsdagmiddag gemaakt. Waar vooreerst een taartbedrijf zat, daar worden nu keukens, douches en woonkamertjes gebouwd. Dé Stadsboerderij van Beijum bood reeds activiteiten aan mensen met een beperking aan. Dat er nu bewoonde appartementen komen is opzienbarend, het gebouw was tot nu toe alleen tijdens kantooruren en op zaterdag geopend. Het krijgt een 24 uurs-functie. Op ZorgloketGroningen,nl staat:

 Stichting Stadsboerderij de Wiershoeck in 1981 opgericht, is een vrijwilligersproject heeft als doelstelling mensen vanuit allerlei achtergrond een zinvolle tijdsbesteding te bieden met behulp van het werkaanbod op de boerderij. Er zijn snijbloemen-, groenten- en siertuinen. De tuinen worden zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen onderhouden. Daarnaast zijn er doorlopend onderhoudswerkzaamheden te doen.

Er is een meubelmakerij/houtwerkplaats, nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om te werken met hout zijn welkom! Kennis en ervaring is niet nodig want er is een meubelmaker aanwezig voor begeleiding.
In 2013 / 2014 gaan we de zolderetage verbouwen, hulp is welkom!

De mensen die op de boerderij meewerken hebben allelei achtergronden; studenten, werkzoekenden, AOW-ers, mensen met een beperkte arbeidscapaciteit. Via zorginstellingen komen er mensen met een psychosociale achtergrond.

De werksfeer is erg goed op de boerderij.

In de zomermaanden worden er dagelijks prachtige boeketten gemaakt, in de winter droogkransen, spiegels. Naast allerlei andere werkzaamheden wordt er ook geklust. De sfeer is gemoedelijk en stimulerend, verder wordt er op werkdagen regelmatig gezamenlijk geluncht.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Best wel bijzonder dat het niet duidelijk is voor wie deze vrijwilligers nu eigenlijk aan het werk zijn .

Anoniem zei

Wie zouden er nu profiteren van deze non- profit organisatie ?

Anoniem zei

Is het te achterhalen voor wat of wie men in de wiershoek werkt?
Hopelijk.
Misschien kan meneer Blogger hier duidelijkheid over krijgen?

gr, therèse