zaterdag 23 november 2013

LIJN 6 WORDT LIJN 4

Het is een begrip voor mensen die met het openbaar vervoer van en naar Beijum gaan. Vanaf het hoofdstation of de Grote Markt neem je buslijn 6. En omgekeerd. 
Begin volgend jaar gaat dat veranderen. Een lezer die het kan weten mailde:
Vanaf 5 januari 2014 gaat de bekendste buslijn van Beijum veranderen. Geen lijn 6 meer maar lijn 4. Deze gaat niet meer naar het Martini ziekenhuis en Hoornse meer maar via het centraal station en p+r Hoogkerk door naar Roden en vice versa. De bussen krijgen allen een eigen kleur. Voor lijn 4 zal die er ongeveer zo uitzien. Zie ook: http://www.ovbureau.nl/publish/pages/99374/memo_dienstregeling_2014_1_juli_2013.pdf

In Beijum hebben we een wijkwebsite die de naam Lijn6 draagt. Ik heb geen idee of ze de site gaan omtoveren in www.lijn4.com. Zo niet, dan zal er iets van de vertrouwde naam en buslijn 6 in Beijum blijven voortleven.
Update 17:52, de inzender mailde:
Tussen CS en Hoornsemeer blijft het wel Lijn6. Maar verder:
Lijn 4 Beijum – Kardinge – Centraal Station – P+R Hoogkerk – Peize – Roden

De vernieuwde lijn 4 is een combinatie van de huidige lijnen 6 en 317. De corridor tussen Roden en Groningen is de laatste jaren fors drukker geworden. Dit leidt momenteel tot overvolle bussen. . Ook tussen Beijum en het Centraal Station zijn de bussen met regelmaat overvol. Door deze lijndelen te koppelen én integraal met 18m lange gelede bussen te rijden bieden wij een forse capaciteitsimpuls op deze route. Lijn 4 gaat vallen onder het “Qlink” concept. De nieuwe Qlink bussen hebben een comfortabele inrichting en zijn voorzien van WiFi en airconditioning. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

foutje, lijn 6 blijft gewoon lijn 6. gaat niet meer naar het martiniziekenhuis maar rijdt door naar P&R hoogkerk en dan door naar roden/leek

Giuliano zei

Weet niet of ik dit een vooruitgang vindt, martini ziekenhuis is volgens mij voor veel mensen belangrijker dan hoogkerk.
En of ze nou vaker gaan rijden?
De nachtbus is ook 6 euro ipv. 1,50 wat het was en gaat nog maar 4 keer.
Eerder was dat om het half uur.
En dan stopt ie ook nog aan zuiderdiep ipv. grote markt. (waar zo goed als iedereen heenwil met de nachtbus)