woensdag 20 november 2013

HONDEN IN BEIJUM (27)

De kop klopt niet helemaal, de honden wonen niet in Beijum maar in de wijk Starkenborgh. Ze liepen ook niet met hun baas in Beijum, maar onder de rook ervan, langs de Pop Dijkemaweg. Gistermiddag was dat, in de stromende regen. Het zag er apart uit, een baas die zichzelf en z'n drie honden tegen het hemelwater beschermde. Beschermen? Lees verder.
Is het goed om even een foto te maken? Dat was geen probleem. Zie het resultaat. Waarom heb je in Godsnaam je honden een soort van jasje aangetrokken? "Omdat ze een zeer dunne vacht hebben, het is voor extra bescherming tijdens kou en regen." Wat zijn het voor honden? "Het zijn Spaanse Galgo's, ik heb ze geadopteerd omdat ze in Spanje mishandeld worden." Hoezo, waarom gebeurd dat? "Dat komt omdat Galgo's in Spanje nog lager in rangorde staan dan straathonden. Als ze goed gejaagd hebben en ze zijn oud dan worden ze op het eind van hun leven dusdanig opgehangen dat ze nog net met hun achterpoten bij de grond kunnen komen. Dit doen Spanjaarden terwijl ze erbij gaan zitten picknicken, daar genieten ze van." Daar word je toch niet goed van? Wat doen ze dan met de Galgo's die niet goed kunnen jagen? "Die martelen ze dood. Kinderen in Spanje worden opgegroeid met de wetenschap dat Galgo's gebruiksvoorwerpen zijn. Mishandeling is aan de orde van de dag, dat zit daar in de cultuur. Kijk maar eens op de site Greyhound."

De blogger vervolgde z'n tocht in de stromende regen, zich afvragend of de mens slecht is van nature. Nee, dat is niet zo, er zijn ook altijd mensen te vinden die zich het lot van kwetsbare mensen en dieren aantrekken.  Hoopt en dacht hij. Zie nogmaals de foto. Wat een onschuldige honden. Sporen de Spanjaarden niet? Stierenvechten en honden martelen, hoe haal je zoiets in je botte harsens! Ondergetekende wist niet wat hij moest doen. Vloeken? Janken? Het begon harder te regenen. Zie volgend blogbericht.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe nobel ook...onze asiel's zitten boordevol met zielige honden en katten.
Ik krijg altijd de neiging te denken dat mensen die honden uit verschillende buitenlanden naar hier halen,graag bijzonder willen zijn.
Zo van...kijk mij eens goed zijn voor de honden,ik haal ze helemaal uit het buitenland.

Groet van het vrouwtje van 2 asiel hondjes, hier 2 km. vandaan (Zuidwolde)!!

Therèse

emmy zei

Waar maakt het nu uit waar de dieren vandaan komen. Het belangrijkste is dat ze geholpen worden. En als die honden in spanje geen kans maken dan lijkt het mij toch goed dat ze daar weggehaald worden.

toegeven hier zitten ook genoeg in de dierenasielen maar hoeveel van die honden worden opgehangen als ze te oud worden.

Anoniem zei

tja Emmy,

hierin verschillen we dus duidelijk van mening.
wel fijn dat u en ik ieder onze mening kunnen uiten, hè?
kan niet van ieder land gezegd worden, spijtig genoeg.

gr. therèse :-)