vrijdag 1 november 2013

VEEL LEVEN ROND DODE BOOM

Al ruim een jaar staat een boom met twee groene stippen erop te verpieteren in een perkje aan de Froukemaheerd. De stippen vertellen: deze boom is dood en staat op de nominatie om te worden verwijderd. Ter zijde, de afgelopen maandag omgewaaide bomen worden sneller verwijderd dan deze twee jaar geleden overleden soortgenoot. Waarom hij is heengegaan is me niet bekend. Heengegaan? Hij staat er nog steeds, maar dan levenloos. 
Het lijkt wel alsof de natuur de dode boom troost wil bieden, er groeien distels en paddenstoelen naast de stam. En helemaal onderaan dezelfde stam groeit mos, zie foto.
Ondergetekende is niet thuis in paddenstoelen. Zou je deze exemplaren kunnen eten? Zullen het paddo's zijn waar je stoned van kunt worden?
Kijk uit hongerigen onder ons, in het bijzonder asielzoekers:
In verschillende asielzoekerscentra wordt gewaarschuwd voor het plukken en eten van paddestoelen. Deze week zijn zeker zeven asielzoekers in het ziekenhuis opgenomen nadat ze giftige paddestoelen hadden gegeten.
Twee bewoners van een azc in Dronten zijn met vergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht; ook een vrouw die bij het stel op bezoek was is opgenomen.
Eerder deze week meldde zich in Groningen een gezin met twee kinderen bij het ziekenhuis na het eten van paddestoelen. Een van de kinderen is inmiddels in afwachting van een levertransplantatie. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kon niets zeggen over de gezondheidstoestand van de andere asielzoekers. www.nos.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Gewoon afblijven dus als je geen kennis van zaken hebt ....