zondag 10 november 2013

LAZY SUNDAY-AFTERNOON IN 'T TREFPUNT


Ondergetekende was vanmiddag niet in de stad/Beijum aanwezig en hij heeft geen idee of het vanmiddag druk was tijdens de eerste editie van Lazy Sundayafternoon in multicultureel centrum Het Trefpunt aan de Beijumerweg. Maar misschien hoeft het direct ook niet barstensvol te zijn. Wie weet groeit het initiatief tijdens de verdere herfst- en wintermaanden uit tot een aangename zondagsmiddagevenement. Eigenaardig dat bewoners uit de grootste wijk van de stad afgezien van een bezoek aan een café op oost en op west nergens op zondagmiddag heen kunnen. Een keer per maand is er nog een opening van een expeditie in Pand49, en een bezoekje aan de kroeg in Zuidwolde behoort ook tot de mogelijkheden, maar voor de rest houdt het wel zo'n beetje op.
Een lazy sunday-afternoon in 't Trefpunt is misschien wel een kwestie van opstarten, het gezellig maken, muziek erbij, etc., en daarna stug doorgaan. Totdat het een traditie wordt en een vaste prik voor op de lege zondagmiddagen in Beijum.
Update 20.22 uur. Bij de foto's werd nog gemaild: 
Het was vanmiddag erg gezellig in het Grand Café  in het Trefpunt. Wel jammer dat er erg weinig bezoekers waren. Maar de bezoekers die er waren hebben genoten van een geweldig optreden van Yess Jazzz.
Na de winter zullen we zeker terug komen met dit initiatief.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het ziet er allemaal prachtig en verzorgd uit .
Waarom komt er dan niemand ?
Je hebt een thee museum in Houwerzijl .
Misschien daar eens kijken hoe deze mensen het doen ?

Anoniem zei

Omdat het geen burgerinitiatief is?
Omdat de plek niet oke is?