donderdag 28 november 2013

LIJN 4 NAAR BEIJUM WORDT LICHTBLAUW

 De vier belangrijkste buslijnen in de stad Groningen krijgen in januari elk een eigen kleur. Die staat niet alleen op de dienstregeling ('metroplattegrond') maar ook op haltes en de bussen.
Het gaat om de Qlink buslijnen naar Lewenborg (donkerblauw), Beijum (lichtblauw), de P+R locaties Haren naar Europapark (paars) en naar Zernike (oranje).
Qbuzz en het OV-bureau verwachten dat kleuren de bus toegankelijker maken voor reizigers. "Uit allerlei onderzoeken en ervaringen in de wereld blijkt dat sommige mensen zich liever oriënteren op kleuren dan op namen en nummers", zegt Erwin Stoker van het OV-bureau Groningen Drenthe. 
Afbeelding en tekst van  dvhn.nl

3 opmerkingen:

Klaas Vaak zei

Hoe ver kan men reizen op een 2 euro kaartje, of word dat nu 3 euro?

Wat gaat een ritje roden kosten?

Anoniem zei

jammer dat er donker-en lichtblauw gebruikt gaat worden.
waarom niet bijv. donkerblauw voor lewenborg en groen voor beijum.
houdt het naar mijn idee wat overzichtelijker/duidelijk.

gr. therèse

S zei

Therese, dat heeft te maken met nieuwe buslijnen die in de toekomst ook allemaal hun eigen kleur krijgen. Zo komt er bijvoorbeeld in de toekomst een buslijn tussen station Europapark en Zernike, die de groene lijn wordt. Verder is er voor lichtblauw en donkerblauw gekozen, omdat de bussen van- en naar Beijum en Lewenborg binnen de stad precies dezelfde route rijden. Reizigers tussen P+R Hoogkerk en Kardinge kunnen dus gewoon de 'blauwe' lijn nemen.