maandag 11 november 2013

SINT MAARTEN 2013 TE BEIJUMHet was naar eigen inkleuring minder druk dan voorgaande jaren. Een passant in het Winkelcentrum Beijum: "Ja, dat valt mij ook op. Weet je hoe dat komt? Er komen steeds minder jongere kinderen in de wijk, er is toch onlangs niet voor niks een school gesloten?" Ja, dat is ook zo, kleine kinderen worden groter en er is steeds minder aanwas. Sint Maarten 2013. 
Maar wellicht was ondergetekende gewoon wat laat aanwezig in hét koopcentrum van Beijum. Alhoewel, 18.00 uur? Is dat laat? Sommige winkels gingen reeds dicht maar waren zo sympathiek om speciaal voor het kinderfeestje langer open te blijven. Zie de bovenste en linker afbeelding, gemaakt voor de zaak van slagerij Van der Wier. De stemming zat er uitstekend in op de avond dat alle koeien staarten hebben. Zie ook de linker foto, soms kun je geen Sint Maarten lopen maar moet je noodgedwongen vanuit  de rolstoel zingen en snoep ophalen. Ja hoor, aldus moeder, maak maar een foto. En gelukkig, werd toegevoegd: "Het is maar tijdelijk hoor."
Ondergetekende was als kind wel eens zum kotzen beroerd omdat hij teveel snoep in een keer tot zich nam. Toch wordt heden ten dagen aangeraden om alle bij elkaar gezongen snoepgoed bij voorkeur in een keer naar achteren te werken. Gaan uw kinderen vanavond Sint-Maarten lopen? Houdt hen dan vooral niet tegen als zij hun buit verorberen. Volgens UMCG-kinderarts Gert Stel doen ze er goed aan om zoveel mogelijk in één keer naar binnen te werken. Hier op dvhn.nl.
Bekijk de video voor een impressie van Sint Maarten 2013 te Winkelcentrum Beijum. De video was bijna klaar toen er werd aangebeld....Laatste shot.

1 opmerking:

Anoniem zei

kwamen er "vroeger" rond de 30 kinderen aan mijn deur zingen..., nu telde ik er 8.

een leuke variant op het 11 november lied...

12 november ís de dag
dahat de tandarts dahat de tandarts
12 november ís de dag
dahat de tahandarts lahachen mag/kan.

;-)

groetjes, therèse