dinsdag 26 november 2013

OPMETEN EN ARCHIVEREN


De beide heren die op bovenste foto zijn te zien waren eind vorige week bezig om de nieuwe structuur op Plein Oost in kaart te brengen. Ze liepen met een meetlint rond en maakten aantekeningen op een vel papier. "Dit komt in het archief van de gemeente Groningen. Er wordt precies opgeslagen hoe de nieuwe afmetingen zijn."
'Dit' is op de linker foto te zien; klik desgewenst groter. De man in het oranje: "In het grote vierkant wordt binnenkort een kerstboom geplaatst. In het kleine vierkantje zit de aansluiting voor elektriciteit."
Voor wie het niet goed kan waarnemen, bij de linkervoet van de oranje man komt de kerstboom. Zie de man die het e.e.a. opschrijft, het stopcontact ligt een half meter richting fotograaf.
Ondergetekende heeft geen idee of ze de hoogte van de lantaarnpalen ook nog hebben opgemeten. Wat zal de afstand tussen de twee vierkanten links op de achtergrond zijn? Komen daar nog bomen in? En zo ja, hoe hoog worden die? Hoeveel stenen liggen in het middenstuk van Plein Oost?

Over ongeveer twee weken, misschien drie, wordt een metershoge kerstboom op Plein Oost neergezet. Waarschijnlijk wordt er eerst in het archief gekeken om te zien hoe lang het snoer tussen de boom en het stopcontact moet worden.

Geen opmerkingen: