dinsdag 5 november 2013

'STORMBOMEN' WORDEN LANGZAMERHAND OPGERUIMD


Op verschillende plekken in de wijk liggen nog gedeeltes van bomen als aandenken aan de storm die vorige week maandag over het land trok. Van gemeentewegen wordt er iets aan gedaan in de vorm van professionele opruimacties. Maar er zijn ook particuliere kapers op de kust. Een beetje extra brandhout voor in de winter kan goed gebruikt worden.
Op bovenste foto is te zien dat een particulier met de auto en een aanhanger erachter kans heeft gezien om langs een paaltje het fietspad naast de Boerderijum te betreden. Naast de partij bomen die op de achtergrond van de foto zijn te zien werd gereedschap getrokken om het e.e.a. dusdanig te kunnen kortwieken, dat het op de aanhanger kon worden gelegd om vervoerd te worden. Even verderop is de fiets- en wandelpad naar de Grevingaheerd met linten afgesloten. Zie foto links. Of dat nog een functie heeft is de vraag, zo te zien kan er gewoon gewandeld of gefietst worden.
Op de rechter foto worden takken en boomstammen geordend, klaar om weggevoerd te kunnen worden. Locatie Holmsterheerd.
Elk nadeel heeft ook weer z'n voordeel. De storm biedt werkverschaffing. En sommige mensen slaan gaarne een beetje stormhout in. De kachel moet immers ook roken.

Geen opmerkingen: