dinsdag 12 november 2013

NIEUWE BUSHALTE LANGS HEERDENPAD

We blijven nog even op en bij het Heerdenpad. Zie ook het vorige bericht over de wilde beesten die hier oversteken. Sinds kort staat er een nieuwe bushalte aan de kant van De Hunze. Op de gele bordjes is te zien dat de bestemming van de passerende bussen Zoutkamp is. Ook 'prettig' om in het miezerige herfstweer, er is geen schuilhokje, te moeten lezen dat er negen borstkankerdoden per dag in Nederland zijn te betreuren. 
Maar ja, het zijn de harde feiten. En het leven is soms hard. Borstkanker, Filipijnen, economische crisis, voedselbanken, etc.. Wat is het toch prettig om gezond in Beijum te wonen en te weten dat er wildtunnels onder het nieuwe kruispunt Beijum-Zuid lopen.
Hoe duur zal het trouwens zijn om een dergelijke poster langs het Heerdenpad aan te brengen? Had dat geld niet beter besteed kunnen worden aan onderzoek naar de gevreesde ziekte? Nu worden gewone passanten, die zich toch al niet opgevrolijkt voelen door het aanschouwen van zo'n bord en die de economische crisis in hun portemonnee voelen, gevraagd om deze onderzoeken financieel te steunen. Het kon wel eens een veel beter idee zijn om dergelijke oproepen richting de poenerige farmaceutische industrie uit te doen gaan.
Maar goed, wat een mooie nieuwe bushalte hebben we (Hunze/Beijum) gekregen. Voor wie naar Zoutkamp wil.

Geen opmerkingen: