donderdag 7 november 2013

DE ROTONDE BIJ KARDINGE


Op de bovenste foto ziet u de nieuwe rotonde bij het kruispunt Kardinge. Afgelopen weekend ging de afslag naar het gelijknamige sportcentrum weer open. Niet alleen naar het sportcentrum, ook naar de voetbalvelden, het Skicentrum, de Apekooi, etc. Het was tot een half jaar geleden een getreuzel van jewelste bij kruispunt Kardinge. 

Om maar met de deur in huis te vallen, dat blijft nog wel even zo. De rotonde die is te zien ligt namelijk helemaal aan de Kardinger-kant van de Beneluxweg. Bekijk de foto links. Vanaf de richting Julianaplein/Hoogezand kun je op het ogenblik rechtsaf slaan richting Kardinge (en vanaf de Beijum-kant, noordelijke wijkring/ Eemshavenweg vanzelfsprekend naar links). Op de rechter foto is te zien dat de oprit naar de rotonde naar boven loopt. En vanzelf sprekend loopt de route vanaf de rotonde naar de Beneluxweg dientengevolge naar beneden. Ter hoogte van het kruispunt geldt op de beide tijdelijk vernauwde rijbanen een maximum snelheid van 50 km/uur. Voor een echte vlotte doorstroming moeten automobilisten nog even geduld bewaren (Er komt nog een rotonde aan de Ulgersmaborg-kant en er wordt nog een viaduct gebouwd)..

Bekijk de bovenste foto nog eens. Het Transferium staat denkbeeldig links op de foto. Op de achtergrond ligt het allereerste begin van het Oosterhamriktracé naar de Stad. Waarschijnlijk wordt dit tracé over pakweg anderhalf jaar opengesteld voor autoverkeer.

Tijd is geld. Het is de bedoeling dat verkeer op en langs de Oostelijike Ringweg in de toekomst lekker door kan rijden. Het kost een centje om dat allemaal te realiseren. Maar dat scheelt op de duur wel weer de nodige tijd. En dus ook geld...

Geen opmerkingen: