dinsdag 5 maart 2013

UIT DE OUDE DOOS (151)

Je kunt eigenlijk niet goed zien dat dit een foto is die al meer dan twintig jaar oud is. Hij had bij wijze van spreken vorig jaar gemaakt kunnen zijn. Alhoewel, ik heb sterk de induk dat de vogelverschrikkertjes op de Schooltuintjes vroeger veel talrijke aanwezig waren dan dat nu het geval is. Medewerker Natuur en DuurzaamheidsEducatie (NDE) Ger van Dam stuurde bovenstaande foto op. Hij schreef erbij:
Dit is een foto nog van voor het digitale fototijdperk - vermoedelijk rond 1995. Tot ongeveer 2005 tuinierden de kleuters van groep 2 nog elke week op de kinderwerktuin, en zij namen meestal bij de start van de lessen een eigen gemaakte vogelverschrikker mee, zodat de kinderwerktuin als start in het voorjaar werd opgevrolijkt met 350 poppen. Deze poppen hadden wel als nadeel dat deze soms bij wind omvielen zodat ze de planten later in het seizoen beschadigden, maar een vrolijk was het wel in het voorjaar als de tuin verder nog kaal was.

Buiten is aan alles te merken dat het voorjaar terrein wint op Koning Winter. De schooltuinen zijn omgeploegd, er worden lessen binnen in het leslokaal op het schooltuincomplex gegeven. Maar het duurt niet lang meer of de vele schoolkinderen uit Beijum en omgeving zullen zullen weer met hun handjes in de klei gaan wroeten. Het feest dat voorjaar heet is in aantocht. En het Schooltuincomplex in het Groene Hart van de wijk is bij uitstek een plek waar dat tot uiting zal komen.

Geen opmerkingen: