zondag 17 maart 2013

BOEKENWEEKGESCHENK BIJ PRIMERA

Ondergetekende kreeg gistermiddag in de Primera in Winkelcentrum Beijum het boekenweekgeschenk van Kees van Kooten mee. Overwegend een prachtig boek: Kees van Kooten besluit voor de laatste keer zijn boekenkast op te schonen. Hierbij stuit hij op het fotoalbum dat zijn vader, dienstplichtig sergeant der artillerie, aanlegde gedurende de mobilisatie van augustus 1939 en de oorlogsjaren 1940-1945.
Achter in dit monumentale boekwerk vindt de zoon een verontrustende brief van de destijdse legerleiding: C.R. van Kooten senior wordt gesommeerd te verklaren waarom hij een verrekijker zou hebben gevorderd van een zekere mijnheer J. Treurniet uit het dorp Berkel en Rodenrijs… Boekenweek.nl.
U ziet het boek midden tussen een paar andere boeken staan. Het thema van het boek is 'Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden.' Over het fenomeen van Kooten zou je ook een boek vol kunnen schrijven. Wat een grenzeloze optimist, humorist, levensgenieter en excellent schrijver. Maar goed. Het boek leest gemakkelijk weg, alleen de verschillende verhaallijnen kunnen in het begin voor wat hoofdbrekens zorgen. De agenda boven elke pagina komt een beetje overdreven over, maar afgezien van enkele flauwigheden en overdrijvingen is het een prima boekenweekgeschenk. Niet iedereen is er even enthousiast over, lees bijvoorbeeld dit op nrc.nl. 
Bij aankoop van een ander boek (vanaf 12 euro 50) krijgt u het gratis mee.
En, wilt u volgende week zondag 24 maart met de trein reizen? Dan hoeft u de hele dag geen kaartje te kopen, het boek de Verrekijker van Kees van Kooten is uw gratis vervoersbewijs.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ongeveer een kwartier geleden kwam ik terug van de bibliotheek om daar Kees van Kooten te ontmoeten. Hij deed namelijk Groningen aan om zijn boekje "de verrekijker" te promoten. Het is best aardig om deze populaire persoon in levende lijve te ontmoeten. Hij vertelde,achter een katheder, over z'n vader in de mobilisatietijd. Er kwamen na schatting toch nog 300 geinteresseerden op af.
Jan Bakker

Anoniem zei

Het is een ontroerend vader zoon epos wat mooi van mijnheer v Kooten