woensdag 6 maart 2013

HONDEN IN BEIJUM (5)


Lezeres Simone stuurde twee weken geleden de beide foto's die u ziet afgebeeld. Ze schreef er bij: 2 prachtige foto's van mijn Sachi in het groene gras in Beijum. Sachi is mijn 2 jaar oude Duitse herder teef. Geweldig dat je deze rubriek aan maakt. Wat een prachtige plaatjes, dames en heren, vooral de bovenste, Sachi lijkt wel een filmster. Maar Simone, ik publiceer graag beide foto's in plaats van maar een, zou je er nog wat tekst bij kunnen leveren? Dit antwoordde ze: Er zijn boeken te schrijven over Sachi. Ze is niet een typische Duitse herder, deze dame heeft een eigen willetje en wil wel eens niet luisteren als der kop er niet naar staat. Maar, we zijn hard aan het trainen en het gaat eigenlijk heel goed. Wat ik soms wel jammer vind is dat mensen (vooral met kleine hondjes) ons uit de weg gaan, want "het zal wel weer zo'n valse herder" zijn. Integendeel, Sachi is ontzettend sociaal. Er loopt hier bij de Froukemaheerd een wit met grijze kat rond die de beste vrienden met Sachi is. De eerste keer rende de kat zo op ons af dat ik een beetje schrok. Mijn hond mag namelijk wel graag met alles wat beweegt spelen. Maar de kat gaf kopjes, liep onder Sachi door, sprong tegen haar op... en dat allemaal met luid gespin. Ik krijg Sachi nu bijna niet mee naar huis als ze de kat tegen komt.

Het valt me wel op hoeveel kleine hondjes, maatje chihuahua, maltezer, jack russel etc er slecht opgevoed zijn. Het lijkt wel of kleine hondjes wel mogen blaffen, trekken en uitvallen naar andere honden. Maar als die van mij een keer der bekkie open trekt krijg ik rare blikken. Ach.. ik leg het naast me neer want ik weet dat mijn hond sociaal en goed opgevoed is en dat is denk ik het belangrijkst! Laten we er met zn allen een gezellig hondvriendelijk Beijum van maken door onze verantwoordelijkheid te nemen voor onze viervoeters. 

Ook wil ik nog kwijt dat ik het heerlijk vind hoeveel groen we hier hebben in Beijum. Je kan hier best wat kilometers maken op mooie plekken samen met de hond.

Voor een ieder die bang is voor Duitse herders, kom gerust een keer kennis maken... zo eng zijn ze helemaal niet ;-)

(Uw hond ook in deze serie? Beijumnieuws@online.nl)

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een mooie hond en wat een mooie tekst! Ik ben het helemaal met Simone eens, wanneer iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt t.a.v. hun huisdier wordt de wereld alleen maar fijner!