zaterdag 16 maart 2013

KROONAPPELS SCOUTINGGROEP DE VOERMAN

(Ingezonden door scoutinggroep de Voerman)
 Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Scoutinggroep de Voerman doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie jeugd. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op http://browse.kroonappels.nl/initiatieven/groningen/jeugd.html onder gemeente Groningen. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.
 
Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Als scoutinggroep grijpen we deze kans graag aan om aandacht te vragen voor onze plannen met betrekking tot een nieuw clubhuis. Sinds jaar en dag zit De Voerman in het Trefpunt aan de Beijummerweg 17, maar sinds een aantal jaren voldoet de ruimte niet aan de eisen die van een Scoutinggroep verwacht worden. Een nieuwe accommodatie in de wijk waar we onze leden naar hartelust kunnen spelen, ontdekken en zich ontwikkelen staat al langere tijd op ons verlanglijstje. Door mee te doen hopen we aandacht te vragen voor dit plan. Ook als we niet winnen hopen we, door het aantal stemmen, aan te tonen gesteund te worden door sympathisanten en leden.  

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Geen opmerkingen: