donderdag 7 maart 2013

STRUIKGEWAS UIT HET GROENE HART

Vanmiddag omstreeks half drie zag ondergetekende twee oranje mannetjes met een vrachtwagenbakbeest van de Milieudienst bezig om takken en struiken te verwijderen. Locatie wijkring/ Groene Hart. Onwillekeurig gingen m'n gedachten uit naar een mail die onlangs binnen kwam: Alhoewel ik  niet meer in de wijk woon, heeft Beijum toch veel te bieden, zoals een prachtig park. Nu is mij ter ore gekomen van iemand die werkzaam is bij Ruimtelijke Ordening dat het hele park grondig op de schop gaat. Bewoners rondom de wijk ontvangen deze week een brief van Ruimtelijke Ordening met  de plannen en begrip voor de overlast. Wat ik van het hele plan begreep is dat van het mooie park nog weinig 'park' overblijft.In ieder geval verdwijnen praktisch alle bomen, daarvoor in de plaats komen struiken. Ook worden er meer waterpartijen gecreëerd. Beijum mag straks trots zijn op het eerste park in Nederland zonder bomen. De achterliggende reden: minder onderhoud voor de gemeente. Ook wordt de omgeving van de Boerderijum aangepakt.
Ondergetekende heeft niet de indruk dat op de foto bomen worden verwijderd, eerder struikgewas. Wat ondergetekende er tot dusverre van begrijp, is dat het Groene Hart wordt aangepakt. Niet om het mooier en aantrekkelijker voor de Beijumers te maken, nee om geld te besparen. We beleven de economische tijden. Allemaal goed en wel, overheden moet je in de gaten houden: Beijumers denk aan het groen in jullie wijk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik woon 31 jaren in Beijum.
Het groen mag dan groen zijn maar daarmee is alles wel gezecht. De walkanten zien er niet uit, de struiken en bomen in het voorjaar notabene met de bottebijl gesnoeit of verwijderd. Het is nooit anders geweest in Beijum. En als je er wat van zegt heb je ze tegen je en verwaarlozen ze je wijk. Toffe jongens daar, met zonder verstand van planten en kruiden bomen en struiken. Het is een schande en het motto van Beijum "wonen in het groen", is een lachertje.

jan zei

Tja anoniemem, als ze niet snoeien klaagt iedereen weer over takken die in de weg zitten, het is ook nooit goed.