zaterdag 9 maart 2013

EEN POEZENTRAP, VOGELVOEDSEL EN 'N ROBOTVIS

 Ondergetekende raakte gisterochtend in de Nijensteinheerd verzeild. Tegen het middaguur was dat. Hé, daar hebben we Giovanni, vanachter het raam van het huis waarin hij woont stak hij ten groet z'n duim op. 

Even voorbij z'n huis ontwaarde ondergetekende de poezentrap die u op de linker foto ziet. De trap loopt vanaf een elektriciteitskastje naar een balkon. Handig. Zo kun je als je op een verdieping woont een kat of poes in huis nemen, en die de vrije keuze geven om naar behoefte naar binnen of naar buiten te gaan. Waarschijnlijk zit in er een kattenluik in de balkondeur. Bij het groter klikken van de foto is te zien dat hier dierenvrienden wonen. Tenminste, tussen de lantaarnpaal en het balkon hangen bolletjes vogelvoedsel. Hoe dat zich weer verhoudt met de poes of kat, durf ik niet te zeggen. Daar kwam Giovanni aangelopen, altijd enthousiast en vriendelijk. "Ik heb een robotvis." Nog nooit van gehoord, even meelopen om te kijken. Wil je er wel mee op de foto, Giovanni? "Jawel hoor." Zie bovenste foto. Op de rechter foto ziet u de poes of kat die hier weer woont met de vis spelen.
Thuisgekomen besluipt ondergetekende een gevoel van twijfel. Is een robotvis wel een echte vis? Op Zozitdat staat dit (ook video):
Het lijkt alsof je naar een gewoon aquarium kijkt. Maar bestudeer de waterbak even iets beter en je ziet wat aparts. De vissen zijn geen levende wezens, maar robots! Ze lijken sprekend op hun levende broertjes en zusjes. Maar aan de lichtjes in hun ogen en het blikken huidje zie je dat ze anders zijn.  Ondergetekende weet niet anders of hij heeft naar een echte vis in een aquarium gekeken. Hij vroeg zelfs nog aan Giovanni of hij die wellicht bij dierenspeciaalzaak  Hoogenberg heeft gekocht. Terwijl er achteraf bekeken waarschijnlijk gewoon een machinetje in het water rond 'zwemt.'

Geen opmerkingen: