zondag 10 maart 2013

DE WINTER IS TERUGDeze foto's zijn afgelopen nacht omstreeks half een gemaakt. Ondergetekende overwoog om even een afzakkertje in het Café Biljart te gaan halen, maar op een bepaalde manier had hij geen zin om weer door de sneeuw te banjeren. Net als zoveel mensen is hij de winter zat. Naar verluidt zijn er mensen die de winterbanden van hun auto hebben laten vervangen door zomerbanden. Toch een tikkeltje te vroeg. De sneeuwklokjes en narcissen groeien reeds boven de grond, het is maar de vraag of die de komende week gaan overleven (de eerstgenoemden waarschijnlijk wel, die heten niet voor niks sneeuw-klokjes). Het kan zijn dat de strooiwagens de komende week weer op pad moeten. Misschien worden er nog sneeuwpoppen gemaakt. Niemand die daar op 10 maart nog zin in heeft. De mens kan van alles willen, maar de macht van de natuur laat zich deze dagen weer eens gelden.
Het Café Biljart werd hem niet vannacht. Wel een lekker heet bad. Met een muziekje van Chris Rea er bij aan: Looking for the summer. Dromen over behaaglijke temperaturen.

De zondagmiddag die voor ons ligt leent zich wel weer voor een mooie frisse winterwandeling door het Kardingerpark. Dat dan weer wel. Het kan vriezen en het kan dooien, het had ook een voorjaarswandeling kunnen zijn.
(Foto's omstreeks 0.30 uur gemaakt)

Geen opmerkingen: