woensdag 27 maart 2013

ZATERDAG 8 JUNI HEERDENTOCHT

(Ingezonden door Jaap van Leeuwen van Uitgeverij Leander)
Heerdentocht, geen Herentocht!
Beijum is de enige Groningse wijk waar de straten naar heerden (boerderijen) zijn genoemd. Op die manier is de groenste wijk van Groningen zowel verbonden met de stad als met het ommeland.
Elke vijf jaar vieren we het zoveel-jarig bestaan van Beijum met een motortocht langs heerden in de provincie, de Heerdentocht. De eerste keer in 2003, de tweede keer in 2008 en dit jaar dus voor de derde maal. De tocht vindt plaats op zaterdag 8 juni. De tocht moet nog worden uitgestippeld, maar dat is met de plattegrond op de website waarop de meeste heerden staan vermeld niet zo moeilijk (zie www.beijum.nl, Heerden, Plattegrond; met dank aan Mike Tomale).
Zin om gezellig mee te rijden? Laat dan even wat van je horen. De Heerdentocht is voor iedere motorrijder goed te doen en wordt begeleid door ervaren rijders. Het zou helemáál te gek zijn als je wilt meehelpen deze Heerdentocht te organiseren!
Als je de foto’s van 2003 en 2008 bekijkt, zie je vooral veel mannen. Dus dames, grijp dit jaar je kans… het is geen Herentocht!

Aanmelden kan via het contactformulier op www.beijum.nl
Op 20 september werd deze video op Beijumnieuws gezet, de motorrijders stonden klaar voor vertrek. Opvallend, volgens mij waren het destijds bijna allemaal heren die mee deden. Terwijl dames welkom zijn...

Geen opmerkingen: