donderdag 7 maart 2013

ONTDEK HET GODDELIJKE IN IEDERE MAN

Ondergetekende leest tegenwoordig meer op internet dan uit boeken die hem interesseren. Eigenlijk is dat wel jammer, wat is het prettig om een goed en boeiend boek te lezen. Bij de boekhandel aan het einde van de winkelpromenade, vanaf de grote parkeerplaats bekeken, staat ondergetekende regelmatig even stil bij de uitgestalde boeken. Zoals ook afgelopen zaterdagmiddag. Wat kan 'het leven' met al z'n beperkingen, problemen en emoties toch mooi samengevat in een of meerdere boeken op rij tentoongesteld liggen. Zie foto. Het rechter boek draagt als titel 'Schaamteloos.' Het verdrietige, vermoeide en eenzame gezicht op de cover spreekt boekdelen. Het linker boek gaat over loverboys, nee geen jongens van Jan de Wit, maar 'Meisjes van mevrouw De Wit." Het middelste boek lijkt ondergetekende het meest interessant. Ja, er zijn mannen in soorten en maten, groot, klein, dik of dun. Maar verder: Ontdek de verborgen drijfveren en verlangens van de mannen in je leven. 

Zoals veel mannen breekt ondergetekende zich ook wel eens het hoofd over het verschijnsel vrouw. Was will das Weib, vroeg Freud zich op het einde van z'n leven af. Een vraag die nog steeds actueel is. Naar het schijnt trachten vrouwen het verschijnsel man ook te willen doorgronden.
Ondergetekende denkt dat de meeste vrouwen maar één man in hun leven hebben. Maar je weet het maar nooit. Verborgen drijfveren en verlangens van de mannen in je leven? Tja. Toch maar even googelen. Iedere vrouw vraagt zich wel eens af waarom haar man zelfs op vakantie nog met zijn werk bezig is, altijd te laat komt op een afspraak of zo nodig met zijn vrienden op stap moet. In Mannen in soorten en maten vind je antwoord op deze vragen door het goddelijke in iedere man te ontdekken. Al zijn tekortkomingen én aantrekkelijke kanten zijn terug te voeren op de Griekse goden uit de mythologie. Lees hier. 
De tekortkomingen én aantrekkelijke kanten van de hedendaagse man zijn terug te voeren op Griekse goden uit de de mythologie? Was will das Weib nou weer? Ondergetekende overweegt om volgende week het boek aan te schaffen. Toch eens kijken hoe vrouwen dat doen? Wat? Het goddelijke in iedere man ontdekken. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Erg dominante mannen zijn wel het ergst .
Maar je hebt natuurlijk ook erg dominante vrouwen .
Misschien is het een idee om je maar niet al te veel af te vragen , maar te kijken of iemand al dan niet goed voelt.
Je hebt nu eenmaal altijd mensen waar je liever met een grote boog omheen loopt .
Doe dat dan ook !