maandag 25 maart 2013

MAANDAGOCHTEND (155)Nee, zoals beloofd, ik ga het niet meer over de winter hebben. Ja, het is koud. Iedereen hunkert naar warme lentezonnestralen. Dat weten we nu onderhand wel een keer. Eén vraagje dan: wordt het een witte pasen? Enneh, de aarde warmt op, broeikasteffect, weet u nog wel? Genoeg. Is er  geen ernstiger menselijk, dierlijk of plantaardig leed, in plaats van te lopen zeuren over de temperatuur? Ja, in elk geval  is dat af te lezen op de bovenste foto. Een hoogbejaard echtpaar is al drie maanden intens verdrietig omdat hun geliefde Dora spoorloos is verdwenen. Een hond loopt niet zomaar weg, Dora moet derhalve wel door een of andere harte- en gewetenloze onverlaat mee zijn genomen. Binnen een week tijd is de beloning voor het terugbezorgen van de hond verdubbeld van twee naar vierduizend euro. Dat de flyer tussen twee geldautomaten in hangt zal waarschijnlijk toeval zijn. Een mooi bedrag, vierduizend euro. Maar wat zou het een nog mooiere beloning zijn als je bij de verdrietige mensen aan zou kunnen bellen om ze Dora gratis en voor niks en vol liefde en mededogen terug te kunnen bezorgen. Wat zouden ze intens gelukkig zijn. En wat gun je het deze mensen op leeftijd! En Dora zelf natuurlijk ook, zou zo'n beestje gelukkig kunnen leven bij een gewetenloze ontvoerder? Wat is geld in vergelijking met menselijk geluk? Breng Godgloeiendegloeiendegodver de mensen in Lewenborg hun hond terug, en zeg erbij: Ga zelf iets leuks doen met het geld, ik wil over jullie verdrietige ruggen geen cent verdienen!

Maar goed. Andere slachtoffers nu. Met alle respect. Die hemeltergende bomenkap in het Groene Hart van de wijk dan maar. Voor de 2e keer, gloeiendegloeiende godverdegodver- pardon, gelovige lezers, het moet er even uit, ik probeer krachttermen zoveel mogelijk te vermijden- hoezo een eco-onlogisch park aanleggen?? Om onpasselijk van te worden, zo hypocriet is het.

Op de linker foto ziet u een onlangs omgekapte boom voor een huis aan de Albrondaheerd. Ja, de boom heeft vast het uitzicht van de betreffende bewoner geblokkeerd, kijk je naar buiten zie je een boomstam door je raampje. Weg er mee. We willen een ecologisch grasveldje voor ons huis. Zoiets. Mag ondergetekende  in z'n maandagochtendblues even uit de bocht schieten? De rechter foto dan maar, locatie Barmaheerd. Ook hier moest weer een boom neer. Waarom in Godsnaam moeten onze zuurstof-voorzieners zo massaal tegen de vlakte? Omwonenden zullen niet voor niets een rode stip op de vermoorde paal hebben gezet. Bloed aan de paal.

De preek van de week dan maar weer? Blijf aub met de poten af van het weinige natuur dat ons nog rest. Komend weekend gaat de zomertijd in. En komende vrijdag heet Goede Vrijdag. Laat honden bij hun rechtmatige eigenaren en blijf met de poten van onze groene -bomen- wijk af. En anders achtduizend euro beloning voor het opsporen van de Beijumer  boomterroristen! Eventueel verdubbeld naar zestienduizend.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een ongelooflijk triest , zielloos gezicht die afgekapte bomen .
Net zoiets als met plastic afgedekte stukken grond op de volkstuin .
"We hebben zoveel belangrijker dingen te doen !"
Waarom neem je dan een stuk grond die liefde en aandacht nodig heeft ?

Kees Huizenga zei

Zie mijn reactie van vanmiddag op:

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2013/03/de-ontwikkeling-van-het-groene-hart-1.html

Vanavond kreeg ik de Beijumkrant van maart 2013 in mijn brievenbus. Op pagina 2 staat dat tijdens de laatste jaarvergadering van de BOB van 12 maart jl. NIET is gesproken over de bomenkap in de Groene Long en de heerden erom. Wel over de Korrewegbrug, de Woldstreek en het hondenuitlaatbeleid.

Er is totaal geen openbare wijkvergadering over de grootschalige bomenkap in de Groene Long geweest. Ondanks dat dit wel is toegezegd in de BOB-stukken. De rapen zijn dus gaar! Ik zal de SDC Noorddijk eveneens over deze prangende wijkzaak gaan benaderen.

Naar verluidt is de secretaris van de BOB redelijk verwant met GroenLinks. Hoe moet dit nu, John? Inderdaad: de Groene Long heeft "een longontsteking" opgelopen. Hoe moet de Groene Long nu weer genezen? Kan de wijk Beijum nog verkocht worden als een groene wijk?

In de wijk Beijum heeft een ramp plaatsgevonden zonder bewonersparticipatie. Totaal in strijd met "Operatie Achtertuin", waarover ik eerder schreef.

Anoniem zei

Kijk ook eens naar de bovenste foto links. De laatste tijd is er een groep jongentjes in en rond winkelcentrum west aan het eieren gooien. Wat doen die jongetjes zo laat nog op straat en waar halen ze het geld vandaan om eieren te kopen, of kopen ze die niet?

De pinautomaat is dus doelwit, maar ook ramen van huizen auto's etc, soms wordt er ook met andere voorwerpen gegooid. De politie is hier al van op de hoogte. Wie hier ook last van heeft, meld het aub bij Meldpunt overlast.