zondag 24 maart 2013

EXPOSITIE FRED JAGER IN PAND49


Je ziet het niet vaak dat kunstenaars die vlak voor de opening van hun expositie staan zo stralen als dat Fred Jager dat vanmiddag tegen kwart over vier deed. Blijdschap, dankbaarheid en vreugde, dat is wat hij uitstraalde. Het zette Pand49 vanmiddag (nu nog) in een stralend licht. Buiten is het koud en winderig, binnen in het kunstenaarspand is het behaaglijk warm. Zoals altijd zijn er smakelijke hapjes, en dit keer speelde er ook een band luisterend naar de naam 'Nuchter.' De linker foto is afgelopen vrijdagmiddag gemaakt, de meester zelf tilt een sculptuur aan de wand. Het schijnt dat deze kunstwerken nogal wat wegen. De Groningse beeldende kunstenaar Fred Jager staat bekend als een beetje eigenzinnige, vrije kunstenaar. Zijn werken zijn dan ook zowel disciplinair als eigen stijl te beschouwen.
De panelen en sculpturen tonen plastische vormen in zijn rijke fantasievol opgebouwde structuren. Met zijn vaardige handen ‘boetseert‘ hij het materiaal tot bizarre, doch intrigerende, aardse voorstellingen. De zee, de bergen en de fossiele wereld zijn voor hem een bron van inspiratie. De aarde heeft een verhaal. Video volgt in de loop van de avond.

Update 18.15 uur. Zie de video. Een sfeervolle en goedgevulde Pand49. Ondergetekende zit niet zo in de kunst, de vraag wat het voor schilderijen zijn moet achteraf zijn: wat voor sculpturen zijn het?

2 opmerkingen:

Tonnie zei

leuk filmpje

Anoniem zei

Lieve man , die kunstenaar .