zaterdag 16 maart 2013

NOG EVEN: SCHAAKCENTRUM 'T TREFPUNT


Nog maar een bericht over het vandaag gehouden schaaktoernooi in 't Trefpunt. Het gebeurt immers niet elke dag dat dit multifunctionele centrum aan de Beijumerweg het kloppend hart in Noord Nederland is van deze tak van denksport. Bekiijk de video. En luister ook, wat een getik en getak vanaf het schaakbord naar de tijdklok v.v. Later op de avond, misschien morgen, volgt de uitslag. Die is reeds bekend maar nog niet bij ondergetekende. Mensen van de Noord Nederlandse Schaakbond kunnen het desgewenst ook doormailen naar Beijumnieuws@online.nl. Een dezer dagen volgt ook nog een extra video uit het Grand Café in het Trefpunt.
Update zondag 17/3. Met dank aan de Nosbo, Zie vierde reactie waar de uitslagen staan. Of ga naar genoemde site.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, vroeger werd er ook veel geschaakt in Beijum, zelfs met een eigen schaakvereniging Het Heerdenpeerd. Tegenwoordig zijn er minder activiteiten te bespeuren op dat gebied in Beijum. Ook in mijn wijk De Hunze wordt zo nu en dan geschaakt in wijkcentrum De Hunzeborgh. Misschien komt er ooit een schaakvereniging, en voor Beijum hoop ik dat ook weer.

Anoniem zei

Laat de jeugd maar schuiven

Anoniem zei

In de Hunzeborgh zijn wekelijks op vrijdagmiddag zo'n 40 kinderen aan het schaken bij SC de Paardensprong, een jeugdschaakclub die inmiddels alweer enkele jaren bestaat en waar veel kinderen uit Beijum en de Hunze lid van zijn.

NOSBO zei

Twee scholen uit Assen eindigden bovenaan. Kampioen werd De Veldkei voor de Kloostertuin. Op de derde plaats eindigde de GSV (Groninger School Vereniging) net voor de Dom Helder Camara.
Roland Kroezen - wedstrijdleider