dinsdag 19 maart 2013

UIT DE OUDE DOOS (153)

Ik heb geen idee hoe oud deze doorgestuurde foto is of wie hem heeft gemaakt. U ziet het oude Plein Oost, een slagerij en de busbaan. In een notendop vertellen de busbaan, bushalte en slagerij de neergang van Winkelcentrum Oost. Misschien beter gezegd, het einde van het winkelcentrum en het begin van het huidige dienstencentrum. 

De busbaan verdween, slagerij Knot kreeg dientengevolge veel minder klandizie en sloot de zaak een jaar of vijf geleden. Noodgedwongen. De architecten op het Zuiderdiep hebben destijds niet goed nagedacht over de consequentie van de huidige samenstelling van het plein. Een plein zonder middenstanders is de dood in de pot. Maar goed, dat heb ik vaker verkondigd. Leuk die eettentjes die na drie uur open gaan, het trekt alleen geen publiek. Ok, de zoveelste mantra over hetzelfde onderwerp. Binnen een paar maanden zal Plein Oost voor de zoveelste keer op de schop gaan. Wat zal het weer een geld gaan kosten. Optimisme is een groot goed voor de mens. Maar pessimisme kon wel eens een realistische houding zijn t.o.v. de ontwikkelingen die er straks weer aan zitten te komen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja, nostalgie doet het altijd goed , zowel in de krant als op een site. Boeken worden helaas steeds minder gekocht, maar boeken met veel foto's uit het verleden doen het prima. De programma's van Beno Hofman worden goed bekeken op OOG-TV.
Jan Bakker