maandag 25 maart 2013

UW BUURT NOG PRETTIGER MAKEN?

B

Bovenstaande flyer + onderstaande tekst kwam net binnen:
Geachte medewerk(st)er Beijumnieuws,
Graag willen wij u vragen om ons initiatief, Ajeto genaamd, te plaatsen op uw blogspot.

Ajeto is een initiatief voor burgerparticipatie wat is opgezet door twee jonge architecten. ARM-Architect Rutger Meijer en EMA-Edoardo Mentegazzi Architect. 

Het doel van Ajeto is om verbeteringen aan te brengen aan de Sibrandaheerd in het kader van het Nieuw Lokaal akkoord 2.0. 
Op ajetodesign.blogspot.nl is meer informatie over ons initiatief te vinden. 

Bijgesloten vindt u de flyer die we vorige week in de bus hebben gedaan bij alle buurtbewoners in en rondom de Sibrandaheerd. 
Zou het mogelijk zijn om deze flyer te plaatsen op uw blogspot? 
Alvast hartelijk dank voor de moeite. 

Met vriendelijke groeten, 

Het Ajeto team

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus , als ik mijn heerd wil verbeteren moet ik lid worden van het NLA ?

Anoniem zei

Wanneer laten we eigen belang eens varen ?

Kees Huizenga zei

De hogepriester van de BOB twittert op zijn vileine twittervriend het volgende:

John Veldman ‏@JohnVeldman1 26 maart 2013

"Voor er iemand over begint; dat gedoe met dat Ajetoburo over een plan in de Sibrandaheerd heeft niets met het NLA #Beijum te maken." Einde citaat.

Bovenstaande flyer bevestigt het tegendeel. Toch? Kan JV niet goed lezen?

Waarom diskwalificeert hij deze NLA-zaak? Waarom laatdunkend en geringschattend schrijven over "dat gedoe"? Waarom zo hovaardig, John? Het gaat immers over "burgerparticipatie". Over een (park)ontwerp aangaande de Sibrandaheerd, dat met de bewoners kan worden besproken.

JV zit namens de BOB in het NLA-wijkteam Beijum. De BOB staat wederom voor vuilspuiten. Op kleinschalig heerdniveau bij de Sibrandaheerd.

Het NLA heeft als credo "Vertrouwen in de buurt". En "Samen Doen". Heeft JV een communicatiecursus nodig???

Kan hij zich niet beter gepast inhouden?

Advies aan JV: pleeg eerst overleg met het bestuur van de BOB voordat je gaat twitteren. "Voorkomen is beter dan genezen!"

Ik citeer de BOB-krant van febr. 2013, p. 8: "(...) een beetje normaal met elkaar omgaan, dat is wat wij graag willen."

Kees Huizenga zei

Het gaat om een "prijsvraag". Dus meerdere architectenbureaus en andere bedrijven kunnen mededingen. Die prijsvraag is zeer waarschijnlijk uitgeschreven onder auspiciën van het NLA-wijkteam Beijum of de dienst RO/EZ.

Zonder dat JV het ontwerp van Ajetodesign kent, schrijft hij bij voorbaat over "dat gedoe met dat Ajetoburo". Dat is een dubbele negatieve benadering. Dus bevooroordeeld. Terwijl het nota bene een open (!) prijsvraag betreft.

Het is dieptriest dat er geen regelgeving over het NLA in de stad is. Anders zou er een gedragscode zijn voor leden van de NLA-wijkteams. Met betrekking tot het onbevooroordeeld toetsen van ingediende projecten. Ik verwijs naar de gang van zaken met het Beijumboek, waarbij de twee vertegenwoordigers van de BOB in het NLA-wijkteam Beijum de grote dissidenten waren. Op grond van "oud zeer".