maandag 5 oktober 2020

MAANDAGOCHTEND (503)"Volgens ons is het aanplak-gebouwtje van Enexis. Misschien kun jij er eens achteraan gaan 
of aandacht aan besteden, we willen het lelijke ding graag veranderen in een fraais, iets kleurrijks, iets mooiers dan dat het al tijden is."

Froukemaheerd. Omwonenden een paar dagen geleden tegen deze blogger.

Zie foto boven, door een omwonende gemaakt

Dat aandacht besteden aan deed ondergetekende al een keer, zie nog eens dit bericht van afgelopen februari.
Met doorverwijzende links en met een foto uit vervlogen tijden toen het er nog keurig uitzag. Met billboards en al.

Eigenaardig dat een buurt, in dit geval een gedeelte van de Froukemaheerd, de woonomgeving wil opfleuren, maar dat dit maar niet wordt omgezet in concrete daden. Terwijl dit in de zomer van 2018 om amper tien meter afstand wel lukte met het creatief en kleurrijk bespuiten van het tegenoverliggende elektriciteitshuisje.

Ondergetekende zal vragen of Enexis eigenaar is van het huisje, en of er budget voor is om het te verfraaien.
En anders kan de buurt er zelf wat verf tegen aan gooioen, alles beter dan dat het er nu uitziet.

Wat anders wat, ons aller Café Biljart beleeft net als de meeste horecazaken in het land niet de meest florisante tijden. De lezer weet, het heet corona.

Tijdens openings-dagen de tent om 21.00 uur dicht moeten doen en de bezoekers er uiterlijk een uur later uit moeten werken.  Dat wringt. Zoals dat the night belongs to lovers, zo behoren de late uurtjes en de nachtelijke uren aan kroeggangers.

De blogger heeft zin om een maandagochtend-preek te houden over het voortrekken van kerkgangers in Staphorst en het achterstellen van de goddeloze heidenen die in Beijum graag naar de kroeg willen gaan, maar hij beheerst zich, hij wil na zijn dood liever niet gestraft worden door een liefdeloze God die zijn aanbidders uit Staphorst voor denkt te moeten trekken. Misschien moet dat anders geformuleerd worden en denken de kerkgangers dat zij meer rechten hebben dan kroeggangers.

Het plaatje rechts is in feite overbodig,  de blogger vernam net dat het maximale aantal deelnemers voor de bingo komende zondag al is bereikt. Dertig is immers de max, en zoveel mensen hebben zich reeds aangemeld. IS DUS VOL.

De eerste volle week van oktober 2020 is begonnen. Tegen het middaguur gaan de maandelijkse alarmen weer joelen.

Gelukkig tger controle en niet voor werkelijke dreiging. Alhoewel, aardbevingen, corona....

Een prettige en voor zover mogelijk gezonde week toegewenst.
Er stond abusievelijk een update over een tweeweekse sluiting van kroegen in Nederland onder dit bericht. Dit bleek in Parijs te zijn.

1 opmerking:

peter zei

enexis gebouwtje staat bij ons in de tuin . we zijn zelf al in gesprek geweest om hem te laten schilderen ( 8 maanden terug ) hadden gekozen voor antraciet grijs . NOOIT meer iets van gehoord ?
Kleurrijk zoals aan de overzijde wil ik niet ( het is hier geen kermis !
Ons betere voorstel is om het te verplaatsen ( staat alleen een trafo in van 80 bij 80 cm ) Kan volgens mij prima verplaatst worden naar het kleurrijke gebouw aan de overzijde ! Regelmatig komen er werknemers van enexis bij ons in de tuin om het hokje te komen ( ja de deur zit in onze tuin ????) Meestal zonder aankondiging , lekker prive zeg maar mijn tuin .
Dus bij deze Als je er wat mee zou kunnen ( 1 hokje verplaatsen ! 2 Verven , maar geen sponsbob graag ! ( elk jaar rond oud en nieuw stonden de reclame posters in de fik en hadden we overlast van de stank en de rook , maar toen hoorde ik niemand ?????? )