woensdag 28 oktober 2020

GEEN SINT MAARTEN IN WINKELCENTRUM BEIJUM (wel Tiktok-wedstrijd)

 De lichtjes zullen komende elf november niet gaan branden in Winkelcentrum Beijum. Corona. 

Afstand houden in een volgeladen promenade van het enige winkelcentrum dat Beijum rijk is kan immers niet. Zingen is ook verre van bevordelijk om het coronavirus niet te verspreiden.

Uit betrouwbare bron vernam deze blogger dat Winkeliersvereniging Beijum een alternatief heeft bedacht. 

Kinderen wordt gevraagd een promo-filmpje van een der bij de winkeliersvereniging aangesloten winkels op Tiktok te promoten. Een leuk dansje voor een der winkels? Een liedje of een rapje?

De inzend(s)er van het leukste promo-filmpje krijgt vervolgens een prijs. 

Deze blogger vindt daar wat van, tijdens voorbije Sint Maarten-lopen door het winkelcentrum kreeg ieder kind wat mee. Van snoep tot een klein presentje. Dit keer via een competitie maar een enkel kind belonen? Is dat nog wel een Sint Maarten-feest?

Ondergetekende zal hier later op terug komen. Net als op de sinterklaasviering in Winkelcentrum Beijum, die hoogst onzeker is vanwege covid19.

In de wijk gaan stemmen op om kinderen hun Sint Maarten-feest niet helemaal 'af te pakken.' Klinkt negatief, veiligheid en gezondheid staan natuurlijk centraal, maar het kan wel als dusdanig gevoeld worden.

Zet een waxinelichtje of een ander brandend lampje op de vensterbank, en kinderen (met ouders) weten dat ze daar met een gerust hart aan kunnen bellen, kunnen gaan zingen en wat lekkers in ontvangst mogen nemen.

Sint Maarten, Sinterklaas, Kerstmis en de jaarwisseling zullen in dit bizarre corona-jaar totaal anders van karakter worden in vergelijking met voorgaande jaren.

Beijumnieuws zal de te komen ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

Geen opmerkingen: