dinsdag 6 oktober 2020

TAALHUISOMMETJE EN TAALCAFÉ IN TAALHUIS BEIJUM


Ingezonden door Dineke van der Wier

 Het Taalhuis Beijum is een plek waar wijkbewoners begeleiding krijgen bij taal, rekenen of de computer. Sinds een tijdje is er een nieuwe activiteit bijgekomen: Het Taalhuisommetje. Elke maandag om 9.00 uur vertrekt er vanaf de bibliotheek een groepje deelnemers en vrijwilligers (met hondje) voor een wandeling in de omgeving. Tijdens het wandelen wordt er veel gepraat en geoefend met de taal. En het is nog gezellig en gezond ook. Zie de ingezonden foto, JF. 

Vanaf 28 september start er op maandag ook een Taalcafé van 10.00-11.30 in het Taalhuis. Je kunt dan langskomen om te kletsen, een taalspelletje of taalactiviteit te doen met een kopje koffie of thee erbij. Er zijn al deelnemers die eerst gaan wandelen en daarna naar het Taalcafé willen. Wat een goed begin van de week om dit elke maandag samen te doen!

Op dit moment zijn er veel wijkbewoners die begeleiding krijgen bij taal, rekenen of de computer. Daar zijn we blij mee! Daarom zijn er zeker nog meer vrijwilligers nodig die zich hiervoor willen inzetten! Vaak is de begeleiding voor 1 of 2 uur per week, maar het mag ook vaker. Je kunt ook meedoen met het Taalcafé en/of Taalhuisommetje.

Als vrijwilliger hoef je geen taal- of rekenwonder of een ICT’er te zijn, wel is het belangrijk dat je geduld hebt en dat je het leuk vindt om mensen te helpen. Je krijgt een training van vier dagdelen aangeboden voordat je aan de slag gaat. Deze training wordt afgesloten met een certificaat van Stichting Lezen en Schrijven. De eerstvolgende training begint in oktober.

Woon je in Beijum en heb je ondersteuning nodig op het gebied van taal, rekenen of digitale vaardigheden? Je bent van harte welkom in het Taalhuis! Het maakt niet uit waarvoor. We bieden begeleiding op maat, afgestemd op jouw wensen.

Het spreekuur is elke donderdag van 13.00-14.00 uur Je kunt ook altijd mailen of bellen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Taalhuiscoördinator Dineke van der Wier M.: d.vanderwier@noorderpoort.nl

T.: 06-25681937

LocatieTaalhuis Beijum: Bibliotheek Beijum (gebouw De Wegwijzer), Ypemaheerd 42.

Zie ook dit bericht uit 2018

1 opmerking:

Han Borg zei

Dit bericht hoort volgens mij in de categorie 'fantastisch goed nieuws' thuis. Wat een mooi initiatief!