maandag 22 januari 2024

DE EERSTE WIJKKRANT VAN 2024 IS UIT


 Midden in de winter van 2023-2024 en gewoon weer bij alle Beijumers een wijkkrant in de bus. En gewoon weer een redactie en betrokken schrijvers die hiervoor hun bijdrage hebben geleverd. Bezorgers niet te vergeten, de uiteindelijke opmaker...

Ja, hij is er weer, wijkkrant De Beijumer. De eerste van 2024. In april al weer acht jaar....het kan echt wel in Beijum.

Er staat weer van alles in, over Beijum TV, kruiden, opbouw ditjes en datjes...ouwe foto's van de wijk, ondernemer (Ricardo) Fronczek Fotografie en Film..en nog veel meer.

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Heeft het vertrek van mevrouw Nienke Donkelaar misschien mede iets te maken met de knallende ruzie van De Smeltkroes met WerkPro van begin vorig jaar? Met name met de medewerkers van de kringloopwinkel van WerkPro? Hun coach van WerkPro wilde zelfs een eigen bureau in de kringloopwinkel!

Zie:

https://beijumnieuws.blogspot.com/2023/02/de-smeltkroes-wil-verkassen.html

Van 24 februari 2023


https://beijumnieuws.blogspot.com/2023/02/het-was-nog-een-keer-gezellig-druk-in.html

Van 25 februari 2023.


Na de uitverkoop van 25 februari 2023 van de inventaris kreeg Ons Gouden Hart, een paar maanden daarna, toch weer een gemeentelijke subsidie van € 2.000 voor de aanschaf van nieuwe weggeefkasten, etc. Ik begrijp dit niet.

Johan Fehrmann zei

Er wordt hier niet anoniem op de persoon gespeeld.

Maggy zei

Waar de ene deur sluit opent een ander. De weggeefkasten zijn na oudere berichtgeving nog maanden door Nienke gedragen, zij wou anderen een handje helpen zonder eigen belang en deed dat met een lach en een traan. Nu is het tijd voor haar zelf. Nienke maakt geweldige stappen door een studie te volgen richting een beroep dat haar gelukkig maakt.

Alleen maar diepe respect voor een ieder die aan zichzelf werkt en zich blijft ontwikkelen. En daarmee dus ook echt diepe respect voor Nienke die, ondanks dat ze haar hart en ziel in de weggeefkasten had zitten, nu voor zichzelf en haar gezin kiest.

Smeltkroes heeft een bepaalde indruk achtergelaten op de wijk. Ondanks een aantal drempels op de weg was het toch wel zeker een mooie plek voor de buurtinitiatieven die ons samen hebben gebracht voor hoelang het mocht duren. Het heeft ons als initiatiefnemers (even los van de bezoekers die natuurlijk ook veel hebben gehad aan Smeltkroes) veel gebracht. Studies, diploma's, werk, vriendinnen voor het leven en vooral wijze levenslessen.

En nu door. Tijd om de oude koeien te laten liggen en op naar nog veel meer mooie initiatieven, samenkomsten en het blijven bouwen binnen onze community. We hebben een mooie wijk, laten we de focus leggen op al het moois dat er is.

Dankjewel voor al jullie wijze lessen en de mogelijkheid om te groeien. Dankzij deze prachtige wijk studeer ik nu aan de Hanze en mag ik over 2 jaar mijn diploma tot buurtontwikkelaar in handen nemen. #trotseBeijumer