vrijdag 2 augustus 2024

ONTWIKKELINGEN DOEFMAT-TERREIN (15)


 Nog een paar
 uurtjes en dan gaan de noeste werkers die op het oefmat/terrein werkzaam zijn drie weken met vakantie.

Zij niet alleen, alle bouwvakkers uit Noord Nederland. Zie blauwe tekst beneden.

Afbeelding boven, het viel deze blogger kortgeleden pas op, de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum zal de komende weken wat leger zijn in vergelijking met voor of na genoemde vakantie.

Typisch, pakweg vierhonderd meter lopen na het parkeren van de auto. Om om die op het einde van de werkdag weer op te halen.
Er zal niet genoeg parkeerruimte zijn voor de bouwvakkers bij het bouwterrein aan de Isebrandtsheerd.

Vanaf september, als het seizoen weer gaat beginnen zal het hier naar verwachting vol gaan staan met auto´s, want bouwvakkers terug en ook vakantievierende Beijumers.

De foto's links, rechts en beneden zijn vanochtend door een lezeres opgestuurd. De laatste loodjes voor de bouwvak op het Doefnat-terrein.

Net zoals bij de meeste vakanties vindt de bouwvak in regio Noord ieder jaar op een andere datum plaats en eindigt deze periode ook op een andere datum dan het jaar daarvoor. De begin- en einddatums van de bouwvak in regio Noord verschillen met die van regio Midden en regio Zuid. Vaak is regio Noord als eerste aan de beurt als het gaat om de start van de bouwvak, maar er zijn uitzonderingen op deze regel. De startdatum van deze vakantie is meestal in juli, waarna de bouwvak eindigt in augustus. Echter zijn er ook jaren waarbij de bouwvak in regio Noord in zijn geheel in augustus geplaatst wordt. Door deze plaatsing valt de bouwvak in regio Noord vrijwel altijd geheel samen met de zomervakanties van naar school gaande kinderen. Voor werknemers met families is dit dus het ideale moment om op vakantie te gaan.


Er staat een (live) webcam bij het bouwterrein: https://bouw.live/nijeheerd-groningen/
Kijkrichting naar het zuidoosten.

Update 18.00 uur, en gelijk deel 16 van deze serie.
Fotocollage opgestuurd door Fronczek Fotografie en Film.
Met tekst:
De bouwvak is begonnen.
Vloeren zijn klaar bij de gezinswoningen.  Ook de warmtepompen zijn deels klaar. En de fundering is vandaag voorzien van beton. Kan mooi 3 weken drogen.

Geen opmerkingen: