donderdag 30 juli 2009

BOERDERIJUM NU OOK IN WEEKEND OPEN

De opening in april was grandioos. Maar daarna werd het stil. Te stil. De Kinderboerderij(um) en theeschenkerij swingen en bruisen niet, de aanloop is nog te mondjesmaat. Dat is jammer voor een project waar jaren voor geknokt is. Waren de verwachtingen te hooggespannen? Is het (nog) te nieuw en te perfect allemaal? Verzachtende omstandigheden zijn uiteraard dat alle dieren nog niet aanwezig zijn. De geiten moeten bijvoorbeeld nog komen. En van de ouder kinderboerderij herinner ik me de pauw die op een aangename manier erg sfeerbepalend was.
Maar toch, het Beijumer publiek weet de gang naar het Groene Hart nog niet te maken en dat geeft te denken. Ik ving klachten op over de zakelijke en kille entreeruimte van de Boerderijum. En het leek met de oranje kleur alsof de kozijnen en ramen nog in de grondverf zaten. Ook de prijzen van de theeschenkerij vallen niet overal goed. Maar die liggen eerlijk gezegd onder de gangbare prijs, ze zijn niet aan de hoge kant. De nostalgie zal een rol spelen, de oude Boerderij daar ging je met een pak appelsap en plastik drinkbekertjes naar toe. Je kocht er een lollie voor een dubbeltje. Ik ben er voor en na mijn vakantie een paar keer geweest. Steevast waren de ongeveer zes tafeltjes en stoelen leeg. Het lijkt zo kaal. Nog maar eens: jammer. Aan de mensen van de Zijlen ligt het niet, hartelijke en vriendelijke mensen zijn het, ik laat me graag een kopje thee of koffie door ze voorzetten.
Klagen en jammeren helpt ook niet, de hamvraag is: hoe krijgen we de Boerderijum aan de praat? Wordt anders de Boerderijum na het echec van Plein Oost(beiden miljoenenprojecten van de gemeente Groningen) het tweede project in Beijum wat gedegradeert wordt tot zorgenkindje? Medewerker en bediende Wim houdt op de foto een nieuwe poster omhoog. De Boerderijum gaat vanaf het komend weekend ook elke zaterdag en zondag open. Klik de poster groter. Dagelijks is de Boerderijum nu open van 10.30 tot 17.00 uur. Behalve op maandag, dan gaan de poorten om 14.30 uur open tot 17.00 uur. Kom op Beijumers, jullie wilden de Boerderij herbouwd hebben. Nu staat het er en het is de bedoeling om het ook in gebruik te nemen en er van te genieten. Suggesties, tips en op- of aanmerkingen zijn welkom op Beijumnieuws@online.nl

Een tip alvast: repareer aub de met vuurwerk opgeblazen brievenbus aan de voorkant van de Boerderij(um). Al drie maanden staat daar een gehavende oranje brievenbus als een negatief visitekaartje. Het is een kleine moeite om dit te verhelpen.

Geen opmerkingen: