dinsdag 28 juli 2009

WEER THUIS

Het is maar al te waar, de tijd vliegt. Ook het einde van de(mijn) vakantieperiode komt meedogenloos weer naderbij. Nou ja, meedogenloos, wat is er erg aan het gewone leven met schoolgaan, werken en de verdere dagelijkse en wekelijkse structuur? Niks. Maar wat is het lekker om na een periode van weg te zijn geweest nog een weekje achter in je tuin pilsjes te drinken, uit te slapen en de hele boel te laten waaien. Lezend in de Lof der Luiheid van T. Hodgkinson: Het etmaal van een nietsnut vliegt om met uitslapen, roken, spijbelen, een uiltje knappen, vissen, flaneren, feesten, dagdromen, borrelen en naar de sterrenhemel kijken. In Lof der luiheid houdt Tom Hodgkinson een hartstochtelijk pleidooi voor de kunst van het nietsdoen. http://www.vanstockum.nl/product.php?id=652722

Maar beste lezers en lezeressen, het begint ook weer te kriebelen. Opgestuurde foto's van de Kindercarnavalparade liggen klaar voor publicatie, idem dito opgestuurde foto's van de opening van een voetbalveldje aan de Barmaheerd, een flyer van de aanstaande Bonte Beijumexpress, een verslag van een lezeres over haar hulphond, een Beijumrijder door een zomerse Sijgersmaheerd. En nog veel meer.
Vakantievieren heeft iets geks in zich. Je betaalt je scheel voor een accomodatie waar geen, zoals thuis, ligbad, magnetron, vaatwasmachine en ander comfortspul voorhanden is. Het was goed om eruit te zijn. Maar thuiskomen heeft ook iets glorieus. Wat een ruimte, wat een luxe en wat een schitterende wijk. En, wat klinkt dat onsympathiek maar zo bedoel ik dat niet, wat is het prettig dat de wijk half leeg (halfvol)is. Wat een rust hier.
Het was een cold turkey om als internetverslaafde weken afgesneden te zijn van het wereld wijde web. Maar uw blogger ligt vanaf nu weer aan het digitale infuus. Beijumnieuws is nog springlevend. Ik weet, ik ben niks verplicht maar gun me even een rustige start van een nieuw blogseizoen over de mooiste wijk van de stad.

Nog één ding, de poll hier links. Op een bepaalde manier is het mogelijk de laatste weken om nog eens te stemmen, hoe het kan is me een raadsel. Dit brengt helaas de geloofwaardigheid wat in diskrediet. Feit blijft overeind staan dat zeker een derde van de Beijumer bevolking zich niet bevoogdend de wet laat voorschrijven. Voor een paar duizend wijkgenoten is de tram welkom. De uitslag deert me verder niet zo, wél de communicatie met wijkgenoten en de verschillende meningen die leven op dit gebied. De komende dagen hier weer langzamerhand nieuwtjes en wetenswaardigheden uit Beijum. De reactiemogelijkheid is weer open!

Geen opmerkingen: