donderdag 16 augustus 2018

STUDENTENFEEST BIJ DE KARDINGERPLAS IN KADER VAN DE KEIWEEK


Waar is het feestje?
Dáár is het feestje!

Heel Beijum wordt momenteel getrakteerd op muziek dat vanaf de Kardingerplas richting de woonwijk galmt. En vast en zeker dat Lewenborg en Ulgersmaborg ook mee kunnen genieten.
Een paar duizend nieuwe studenten vieren vandaag een feestje tijdens de vierde dag van hun introductieweek in de stad Groningen, ook wel Keiweek genoemd.

Het bier vloeit er rijkelijk, dat is vanzelfsprekend niet negatief bedoeld, de studententijd mag naast het blokken en stevig studeren ook een feestperiode zijn. 

En trouwens, de Beijumblogger liep tegen vier uur vanmiddag over het festival-terrein, studenten kunnen ook heel sportief, sociaal en gezond bezig zijn.

Er wordt ge (beach)voetbalt, ge(beach)volleybalt, (sumo)geworsteld, in een soort van zeep-zwembad gegleden.

Bekijk de foto's. En aanschouw desgewenst ook de video die vanmiddag is gemaakt. Zie helemaal beneden.

Ga eventueel nog even die kant op, het feestje duurt tot 19.00 uur vanavond (wat een beschaafde tijd, dames en heren studenten!) en de toegang is vrij voor iedereen toegankelijk.

Foto rechtsonder, naast beveiligers zijn er ook EHBO-ers aanwezig.

Elk jaar staan er weer duizenden studenten te springen om te beginnen aan hun studententijd en dit jaar hoor jij hierbij! Om een vliegende start te maken met jouw studentenleven en om jouw nieuwe studentenstad te leren kennen en ontdekken is er de KEI-week. Maandag 13 augustus begint deze fantastische week en het duurt tot en met 17 augustus. Met zo’n 12 tot 15 andere eerstejaarsstudenten zul jij onder leiding van een aantal ervaren ouderejaarsstudenten in een groep Groningen gaan verkennen.

De KEI-week bestaat dit jaar 50 jaar! Om dit te vieren worden student en stadjer uitgenodigd op het Lustrumfestival bij Kardingerplas. Het Lustrumfestival staat in het teken van dansen, chillen en genieten. Doe mee met leuke activiteiten en spellen van verschillende studentenverenigingen of geniet van een drankje aan het water. Het terrein is goed bereikbaar met de fiets, maar er rijden ook bussen.

https://www.keiweek.nl/programma/
Zie ook NOS.NLGeen opmerkingen: