woensdag 29 augustus 2018

VANDALISTISCH TUIG SLAAT WEER TOE OP TIMMERDORP BEIJUM


'MINSTENS 1500 EURO SCHADE'

"Hier balen we enorm van. Gaan we voor zeer weinig geld tweehonderd kinderen een fijne vakantieweek bezorgen in eigen wijk, dringen 's avonds laat of afgelopen nacht een paar duistere figuren het terrein op om een schaftkeet die we hebben gehuurd dik onder de graffiti te spuiten."


Je zou bijna denken dat vernielzuchtige lieden in de wijk gevoel voor timing hebben. Precies een jaar geleden ontstak een groot gedeelte van de wijk en de stad Groningen (want uitgemeten in verschillende media) in woede omdat Kinder-Timmerdorp Beijum helemaal in puin was geslagen, zie nog eens dit bericht. Bouwwerken van kinderen kapotslaan, hoe laag wil je het hebben?


De vrijwilligers en het bestuur van de Spijker en Spelweek, alsmede het bestuur van 't Trefpunt keken vanochtend bij het betreden van het terrein vreemd op. Willen ze aan de derde vakantie-spelweek beginnen, zien ze de koeienletters VAB op een oranje wagen gespoten.

Een bestuurslid vanmiddag: "Alsof ze willen laten zien dat ze er toch nog zijn, de timmer-bouwwerken van de kinderen zijn onaangeroerd gebleven, waarschijnlijk omdat ze bang waren dat er camera's hangen." 

En nu dan? Zijn jullie hiervoor verzekerd?

"Ja, maar we hebben een eigen risico van 1500 euro, we zullen de gehuurde wagen toch weer in oorspronkelijke staat terug moeten brengen. Dit gaat in de papieren lopen."

De feestvreugde is er vandaag bij de deelnemende kinderen niet minder om, maar de bestuursleden van de spelweek en van 't Trefpunt voelen een domper. Biedt je met veel enthousiasme en inzet tweehonderd kinderen uit de wijk een prachtige low-budget vakantieweekje aan, zorgen duistere figuren er bij nacht en ontij voor dat de kosten van het evenement anderhalf duizend euro duurder uit gaan vallen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

gewoon met een paar sterke mannen de wacht houden en verdekt opstellen en zonodig met geweld optreden. ram er maar met gepast geweld op los en overleveren aan de politie . in ieder geval de schade van de 1500 euro laten betalen !! het is echt tuig .

Anoniem zei

Dat tuig heeft geen geld en bij hun ouders hoef je niet aankomen die zijn precies net zo en leven ook van een eeuwige uitkering omdat ze te beroerd zijn om te werken

Anoniem zei

als dat tuig geen geld heeft , dan begrijp ik niet dat ze wel op dure scooters kunnen rijden en in de mooiste auto's rond scheuren . er zijn hardwerkende mensen die alle touwtjes aan elkaar moeten knopen om rond te komen!! de sociale-dienst moet een strengere beleid voeren om zo de rotte appels eens goed te raken .zet ze maar verplicht aan het werk ( gewoon overdag onze wijk schoon houden ) en niet uit verveling 's nachts aan andermans dingen zitten trouwens velen van dat tuig kan ook drugs kopen . overdag lekker genieten en dollen . zou het niet beter zijn dat de politie meer en beter inzet zou verrichten voornamelijk 's nachts , in plaats van te reageren op zeurende mensen en onnodige meldingen ! die de schoen past moet hem maar aantrekken !!!