maandag 27 augustus 2018

VARKENTJE RUND OP 'TIMMERDORP' BEIJUM"Mijnheer Varkentje Rund is er ook, het zou aardig zijn als je daar even aandacht aan besteed en er een foto van maakt."

Al het hout voor Timmerdorp Beijum ligt vandaag nog onaangeroerd op het terrein van het Trefpunt. Maar tijdens deze eerste dag van de Spijker en Spelweek, editie 2018, wordt er wel voluit buiten gespeeld.


De Beijumblogger liep tegen half drie vanmiddag even het vakantie-terrein midden in de wijk op en hij zag alleen maar blije en tevreden kinderen.

Aan de picknicktafel zat, en een der organisatoren wees ondergetekende erop, een man met een grote donkere bril op die bekend is van Varkentje Rund, een populaire animatieserie van het kindertelevisieprogramma Klokhuis. Zie foto's boven en linksboven. Het was te druk om Varkentje vragen te stellen, daarvoor was hij te intensief met de kinderen bezig.

Michiel Hoving is de echte naam, Groninger van geboorte, zie informatie beneden.

Verder, bekijk de foto's.

En ook de video, anderhalve minuut impressie van dag 1 van dit vakantiefestijn in eigen wijk.

Wat een enthousiasme, en wat een ideaal weer, niet te heet en niet te koud.
Bekijk de video.

Het is typisch Varkentje Rund: slim genoeg om een oplossing te vinden voor een probleem, maar te dom om in te zien welke problemen daaruit kunnen ontstaan. Michiel Hoving (47) is de maker van deze animatieserie, waarvan, zonder regelmaat, soms een aflevering is te zien in Het Klokhuis. 
Hoving maakt de filmpjes van een kleine twee minuten in zijn eentje, thuis in zijn antikraakwoning in Groningen. 'Ik heb geen specialisme: ik ben geen supergoede tekenaar, de begintune is niet héél goed, de verhaaltjes zijn vaak flauw. De timing is hopelijk sterk, maar soms ook dat niet eens. Het punt is: ik kan al die dingen een beetje en doe dus alles zelf. Dat maakt Varkentje Rund bijzonder.'
VolkskrantGeen opmerkingen: