dinsdag 2 juli 2024

EEN STIJVE PLOEG OP HET BORDES (Tot Kerst?)

De bewoners van een wijk als Beijum zullen er niet veel van merken. Behalve dat ze zeker kunnen zijn dat hun bestaanszekerheid door het nieuwe kabinet dat vandaag op het bordes is gaan staan niet zal verbeteren. De overgang van luchtfietserij tijdens de campagneweken naar de soms barre realiteit is vandaag ingegaan.

De eigen bijdrage voor zorg die direct in moest gaan kunnen minima ook op hun buik schrijven.

Deze blogger heeft er geen moeite mee dat de politiek in dit land dan weer links dan weer rechts georiƫnteerd is. Die zwengel gaat altijd heen en weer.

Hij weet alleen dat extreem rechts de ronkende praatjes van voor de afgelopen formatie nooit waar kan maken. Zeker, het bekte altijd lekker die grote woorden, en fans vonden dat er heel fijn werd geroepen wat zij ook vinden. Maar daar heb je totaal niks aan. Grenzen dicht, een Nexit, Nederland alleen voor de oorspronkelijke witte bewoners...vergeet het.

De NPO wordt ook niet afgeschaft, ook dit kabinet zal bekritiseerd worden en af en toe doorgezaagd. Daar is de pers voor, NPO moet weg-roeptoetertjes, de macht moet gecontroleerd worden, zoals dat altijd gebeurt. Reken maar dat Wilders hels in de kop gaat worden als zaken niet via zijn denkwijzen tot uiting gebracht worden. De lafaard durft nooit naar talkshows te gaan want hij duldt geen kritiek en tegenspraak. Logisch, als hij democraat zou zijn zou hij de PVV democratiseren.

Zie de foto. Ze een kans geven, zeker. Maar op persoonlijk gevoel: dit straalt geen kracht uit. En het zijn ook geen fuifnummers. Het zijn poppetjes in een grote poppenkast. De lezer snapt, ondergetekende heeft totaal geen vertrouwen in deze bijeengeraapte ploeg.

Deze blogger wenst ze succes. Maar hij vraagt zich af hoeveel heibel er al voor Kerst in te tent zal komen (dat ligt dan natuurlijk aan links, aan de NPO, aan de EU, aan de vluchtelingen...). Kan het spul tegenslag hanteren?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo gauw traditioneel links stopt met geld uitgeven dat niet van hen is, wordt een kabinet Schoof overbodig.

Anoniem zei

Een inktzwarte dag voor Nederland: voor het eerst heeft extreem-rechts echt macht.

Anoniem zei

Het goudzoekersprobleem dat ons land helemaal uitholt, wordt eindelijk aangepakt.

Anoniem zei

Er wordt helemaal niks uitgehold zwartkijker. En dat aanpakken vergeet het maar. Wen er maar aan dat we in Europa wonen bangerik.

Anoniem zei

Iedereen uit Verweggistan voorrang in de sociale woningbouw plus een gratis premie van 10 mille om de woning in te richten. Nederlanders 21 jaar op de wachtlijst.

Anoniem zei

De omvolking zet stevig door.