zondag 7 juli 2024

EEN TOETERBERICHT"Ik heb het idee dat ze dusdanig hard toeterend De Hunze in wilden rijden, dat de politie ze daarom aan de kant hebben gezet."

Lezer keerde afgelopen nacht vanuit Stad huiswaarts, naar Beijum. Hij stuurde de drie foto's op.

Na de zege van Oranje tegen de Turken brak kortstondig een soort van Oudejaarsavond gevoel los in dit land, waar Groningen-Beijum ook toe behoort. Bepaalde dingen die niet mogen schijnen op de een of andere manier na een gewonnen wedstrijd van Oranje opeens wel te mogen.

Deze blogger kon helaas niet de wijk of Kardinge in fietsen maar de vreugdekreten en het vuurwerk waren duidelijk hoorbaar na het laatste fluitsignaal. Verderop in de wijk (Emingaheerd?) werd getoeterd. Een Turkse bezigheid na een overwinning, overgewaaid naar de Hollandse fans.

Foto links, begin Ebbingestraat (of is het het Kwinkenplein?), volgens de lezer kwam een eerste van een lange rij auto's aan getoeterd. 

Foto's boven en rechts, het Heerdenpad tussen De Hunze en Beijum. De aangehouden auto's staan in de rijrichting van de buurwijk, wellicht dat agenten dachten: het slaapwijkje De Hunze laten we niet door toeterfanaten wakker schudden.

Als woensdag Oranje van Engeland wint zal er vast weer getoeterd worden. Alleen niet meer door Turken.
 

Geen opmerkingen: