maandag 15 juli 2024

BEP SJEEST WAT ROND IN BEIJUM EN STAD

De blogger komt haar amper meer tegen in het wild van Beijum.
Geen wonder, zij gehandicapt en blogger gehandicapt.

De laatste keer was negen maanden geleden
 Onze Koningin van Beijum. Bep. 82 jaar.

Foto, afgelopen vrijdag zag ondergetekende haar vanuit de auto naar Stad tuffen in haar karretje. Ter hoogte van de Oostersluis, bijna Damsterdiep.

Even contact met dochter zoeken. Hoe is het met je moeder? Vraag haarzelf, hoort de blogger de lezer denkbeeldig zeggen. Maar goed, niet ter been en geen telefoonnummer van haar hebben.

 Dochter: "Mama gaat wel hard achteruit door dementie helaas. Maar ze weet de weg naar huis nog en met truukjes omzeilt ze het wel een beetje. Ze heeft vasculaire dementie dus korte termijn geheugen is bagger. Ik geef je haar nummer, leuk als je haar even belt."

Blogger vroeg of hij dat van die dementie op zou schrijven of niet. Dochter: "Vind ik wel een goed idee. Bep is veel onder de mensen, en als die het weten begrijpen ze haar hopelijk beter."

Even met Bep gebeld. Die direct enthousiast: "Mooi dat ik nu je nummer hebt, kan ik je bellen als ik daar zin in heb." Oh God.
Hoe is het Bep, verneem je iets van je dementie? "Hoe kom je daarbij? Ik heb geen dementie." Blogger enigszins plagerig: oh, ben je dat vergeten?

Hoe gaat het verder? "De artsen in het UMCG zijn erg trots op me omdat het zo goed met me gaat. Begin 2021 kreeg ik een nieuwe hartklep en daar doe ik het erg goed op."

Tweeëntachtigenhalf jaar oud. Rondrijden, onder de mensen zijn, een daverend gevoel voor humor...laat Bep maar schuiven.
Wel een beetje lief voor haar zijn mensen, ze gaat, met alle respect, achteruit. Hou daar rekening mee.

Geen opmerkingen: