dinsdag 9 juli 2024

NATUURLIJK WEER BLAUWALG IN DE KARDINGERPLAS

Het zou nieuws zijn als er een zomer geen blauwalg in de Kardingerplas zou voorkomen.

Ergens weet je het, het zijn wetmatigheden. De Martinitoren hoort bij Stad, Beijum is groen, Zuidwolde een mooi dorp, op 11 november is het St Maarten en op 5 december Sinterklaas.

En in de zomer is er altijd vertrouwd blauwalg in de Kardingerplas.

Kan niet missen. 

Allerlei werkgroepjes die hierover praten, het machtige Noorderzijlvest...de schoolvakantie begint binnenkort en zwemmen in de eigen plas kan niet.

Nou ja, kan niet, er zal geen handhaver zijn die gaat verbieden om het water in te gaan. Maar het idee gewaarschuwd te worden voor blauwalg nodigt natuurlijk niet uit voor een zwempartij in het natuubad te Kardinge.

In mei voorspelde deze blogger 7 augustus als datum dat het weer zou gebeuren, We zijn een maand eerder.

Afbeelding links via zwemwater.nl
 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zwemwater kwaliteit WAS altijd 3 sterren, sinds kort is het nog maar 1 ster.

Anoniem zei

Dat krijg je zolang de tokkies uit Beijum hun honden daar laten schijten. Blauwalg groeit door fosfor en dat wordt veroorzaakt door uitwerpselen. Ga maar random een avond langs de plas wandelen en je komt meerdere viespeuken met honden tegen die het verbodsbod negeren. De plas is te klein om dat op te vangen.

Johan Fehrmann zei

De reactie is doorgelaten omdat dat met die honden relevant kan zijn. Dat tokkie en viespeuken verzwakt de reactie weer. Tokkies, viespeuken, stiekem reageren...niveautje hoor.