woensdag 14 december 2022

BLOKKERPAND WORDT AL LEEGGESTRIPT

"Wees blij dat er weer wat inkomt."

Er wordt vaart achter gezet.

Wat deed het gisteren veel stof opwaaien. Zie nog eens dit bericht met de vele Facebook-reacties, het Blokker-pand krijgt een nieuwe bestemming.

Zie foto's, vanmiddag werd reeds begonnen met het leegstrippen van het voormalige Blokker-pand.

De reacties zo lezend (link boven) denkt deze blogger in eerste instantie: iedereen heeft recht op zijn of haar mening.

Maar het moet wel gefundeerd zijn, in de realiteit blijven. Natuurlijk wordt er niet eerst gepeild onder de Beijumers welke winkel er zou moeten komen, waar er behoefte aan is.

Dat de Primera in Winkelcentrum Beijum zit, de speelgoedzaak, de drogist of de slagerij...daar is toch ook nooit een democratische proces aan vooraf gegaan?

De realiteit is gewoon dat eigenaren van winkelpanden, of het nou vastgoed-eigenaren als Ahold zijn, of een particulier, bepalen wat voor zaak waar al of niet gaat komen. Iedereen kan roepen wat er moet komen, maar zo werkt het gewoon niet.

Sandra Hoogenberg van de gelijknamige dierenspeciaalzaak sprak gistermiddag de zeven woorden uit waar dit blogbericht mee begint. En zo is het toch ook?

Slager van der Wier, ben je ook blij dat je weer nieuwe buren krijgt?

"Natuurlijk is het goed dat het pand weer een bestemming krijgt. En mensen kunnen er dan wel een Action in willen hebben, maar daar is minimaal 800 vierkante grondvloer voor nodig. We zien wel wat er in komt."

Blogger: een interieurwinkel. Van de Wier: "Je weet meer dan ik, ik wacht af want interieur kan van alles zijn."

Het is de bedoeling dat de nieuwe zaak voor Kerstmis open gaat.

1 opmerking:

Johan Fehrmann zei

Er komen anonieme reacties binnen met aantijgingen richting de eigenaresse van AH-Beijum. Het taalgebruik is daarbij weinig respectvol. Deze blogger begrijpt van andere ondernemers in het winkelcentrum dat het bewuste pand eigendom is van Ahold Vastgoed.