dinsdag 27 december 2022

WAT VOOR JAARWISSELING STAAT ONS TE WACHTEN?

 

De roemruchte jaarwisselingen liggen al weer even achter ons.

Beijum is net als het overgrote deel van Nederland enigszins gekalmeerd op Oud en Nieuw gebied.

Tenminste...tientallen miljoen euro's aan vuurwerk, toch nog altijd de nodige vernielingen. Wat je maar gekalmeerd noemt.

In een nog niet zo ver verleden organiseerde de gemeente Groningen op oudejaarsavond een feest op Plein West om baldadige jeugd in toom te houden. Een feest compleet met vuurbak

Tijdens de jaarwisseling van 2009 op 2010 liep de ME nog over de wijkring ter hoogte van de Doornbosheerd. Charges uitvoeren, waar het er soms hardhandig aan toe ging, zie nog eens dit bericht. Beijum West leek wel een oorlogsgebied.

De daarop volgende jaren werd een feest op de parkeerplaats voor Winkelcentrum georganiseerd, dit om op rellen beluste jeugd iets aan te bieden zodat ze niet gingen ontsporen. Compleet met disco en al.
Ook werden zeecontainers op winkelplein Beijum West neergezet zodat baldadige jeugd niet de confrontatie met de ME kon aangaan en er een kat en muis spel konden spelen. Het winkelcentrum werd steevast dichtgetimmerd met oud en nieuw.

Sinds zes, zeven  jaar gaat het redelijk tot goed in Beijum tijdens de jaarwisseling.

Het ligt in de lijn  der verwachting dat we de editie 2022/2023 ook goed door gaan komen. Al is er nooit tevoren garantie te geven. Het dichttimmeren van het winkelcentrum gebeurt al een jaar of vijf niet meer. En dat gaat goed...

Eind vorig jaar werden er wel brievenbussen kapot geknald

Maar e.e.a. viel mee op Nieuwjaarsdag 2022

PERSOONLIJKE NOOT, DE AFGELOPEN JAREN PUBLICEERDE DEZE BLOGGER + 10 BERICHTEN TIJDENS DE JAARWISSELINGEN. I.V.M. MET ZIJN MEDISCHE TOESTAND ZIT DAT ER DIT KEER (2022-2023)  HELAAS NIET IN. VIER, VIJF?

Geen opmerkingen: