zondag 18 december 2022

OOK DONEREN VIA DE VOEDSELBANK

De decembermaand, vooral de week voor Kerstmis, is bij uitstek de weggeefmaand alsmede vanzelfsprekend ook de ontvangstmaand.

Het is wellicht een beetje dringen op de denkbeeldige 'weggeefmarkt', er zijn veel warme initiatieven deze maand, maar geopende harten geven in de regel ook ruimte.

Via Facebook leest deze blogger dat er dit jaar maar liefst 285 (!) gevulde tassen met mooie producten naar evenzoveel gelukkigen (...) gaan...de kerstpakkettenactie zit in een afrondende fase..

Initiatiefneemster Saskia Herbst gisteren via Facebook: "Vandaag zijn en worden de eerste tassen bezorgd!!!! Geweldig wat een hulp hebben we weer gekregen. Heel erg bedankt voor alles wat jullie doen."

Maar goed, de intro van dit bericht duurt eigenlijk te lang. Op naar de foto.

Vrijdagmiddag in de promenade van Winkelcentrum Beijum. Inzamelen voor de Voedselbank.

De nood is hoog bij bepaalde mensen in ook de Groningse-Beijumse samenleving. Bijna geen geld hebben, i.v.m. de kou moet de verwarming omhoog, er moet een maaltijd komen, kinderen hebben kleren nodig....

Geven is dus het motto voor de mensen die (financieel) goed zitten.

Bijvoorbeeld aan de Voedselbank. Een treurige uitwas van de relatieve armoede in dit land, En tegelijkertijd ook weer zegen voor de mensen die hulp nodig hebben....


Gewoon doen...Als het kan...Voedselbank Ulgersmaweg...

Geen opmerkingen: