zondag 4 december 2022

HULP NODIG BIJ GELDZAKEN? BIJSTAND ENERGIEKOSTEN?

 Meer grip op uw geld? Hulp bij uw geldzaken

(Ingezonden, dit keer twee berichten)

Maakt u zich zorgen over de prijsstijgingen voor boodschappen en energie? Weet u niet of u in aanmerking komt voor één van de regelingen uit het hulppakket? Of wilt u graag meer grip op uw geld krijgen? In het hulppakket zijn naast verschillende regelingen ook mogelijkheden voor hulp en advies. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Hulp bij uw geldzaken? Merkt u dat het lastiger is om rond te komen in deze tijd met hoge prijzen? Dan kunnen de medewerkers van de Groningse Kredietbank (GKB) met u meekijken. Ze zijn er voor iedereen. Ze helpen u inzicht én overzicht te krijgen over uw geldzaken. Weet u niet of u recht hebt op regelingen? Dan kijkt de GKB samen met u naar de mogelijkheden. Wacht dus niet te lang en kom langs. Elke werkdag van 9.00 – 12.00 uur bent u welkom tijdens het inloopspreekuur. U kunt ook meedoen aan de gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’.

Hulp bij aanvraag regelingen? Hebt u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag? Of andere regelingen? Kom dan langs bij het WIJ-team in uw buurt. Bij veel WIJ-teams zijn ook financieel specialisten aanwezig. Zij kunnen u ook helpen bij het krijgen van inzicht in uw financiën.

Gratis hulp online? Wilt u liever niet langskomen en toch hulp bij uw geldzaken? Dan kunt u ook gebruik maken van: · De gratis cursus van het Nibud voor meer grip op uw geld. · Geldfit wijst u de weg door online tips te geven na het doen van een korte online test. Bij Geldfit kunt u ook een persoonlijk advies krijgen. U kunt anoniem bellen met 0800-8115.

ZIE OOK HULPPAKKET DEEL !

EN DEEL 2 (ENERGIETOESLAG)

DEEL 3, KINDPAS

BIJZONDERE BIJSTAND ENERGIEKOSTEN

(Spaargeld telt niet mee)

Komt u niet in aanmerking voor de energietoeslag of is dit niet voldoende? Maar hebt u wel te maken met verhoogde energiekosten die u niet meer kunt betalen? Dan is het misschien mogelijk om bijzondere bijstand voor energiekosten aan te vragen. Vanaf 1 november kijkt de gemeente niet meer naar uw vermogen. Dit betekent dat we uw spaargeld en andere eigendommen niet meetellen.
We kijken wel naar uw inkomen. Is uw inkomen hoger dan 120% van de bijstandsnorm? Dan berekenen we hoeveel u zelf nog kunt betalen.

Aanvragen
U kunt de bijzondere bijstand voor energiekosten aanvragen via onze website. Omdat het spaargeld en andere eigendommen niet meetellen kunt op de vragen over uw vermogen de antwoorden ‘nee’ of ‘€ 0,00’ invullen. Wij houden hier rekening mee bij het behandelen van uw aanvraag. U moet de volgende gegevens bij de hand hebben voor het doen van de aanvraag:

·        Eindrekening van uw energiemaatschappij. Als deze er niet is: bewijsstukken van het oude en nieuwe voorschotbedrag.

·        Specificatie(s) van het inkomen.

·        Kopie van een bankafschrift of bankpas ter verificatie van uw rekeningnummer.

Hulp en advies
U kunt altijd terecht voor advies over uw financiële situatie tijdens het inloopspreekuur bij de Groningse Kredietbank. Ze zijn er voor iedereen. Ze geven u inzicht en overzicht in uw financiën. Ook kijken ze samen met u voor welke regelingen u eventueel in aanmerking komt. U kunt hiervoor ook terecht bij het WIJ-team in uw buurt. Ze kunnen u ook helpen met de aanvraag.

Voor advies over het besparen van energie zijn er verschillende mogelijkheden. Zoals een afspraak met een gratis energiecoach. Alle mogelijkheden voor hulp en advies vindt u op www.gemeente.groningen.nl/hulppakket

Geen opmerkingen: