vrijdag 4 november 2022

REGELINGEN HULPPAKKET VANUIT DE GEMEENTE (Energietoeslag!)

 Een vervolg op het gemeentelijk bericht van afgelopen woensdagEn doe er uw voordeel mee, Beijumers met een smalle beurs en een oplopende energierekening!

Op woensdag 2 november heeft de gemeenteraad het budget voor het hulppakket beschikbaar gesteld. Dit betekent de start van een aantal nieuwe regelingen. U kunt deze vinden op de website www.gemeente.groningen.nl/hulppakket. Eén van de regelingen is het uitbreiden van de energietoeslag voor inwoners die nét buiten de boot vallen voor de energietoeslag van 1.500 euro

Uitbreiding energietoeslag

Hebt u een inkomen tussen de 120% en 140% van de bijstandsnorm? Dan komt u in aanmerking voor deze eenmalige energietoeslag. Het bedrag van deze eenmalige energietoeslag is 600 euro. U kunt deze energietoeslag aanvragen tot en met 31 december 2022. Alle informatie over deze nieuwe regeling en het aanvraagformulier vindt u op onze website. Weet u niet of u in aanmerking komt of wilt u hulp bij het aanvragen? Dan kunt u terecht bij het WIJ-team in uw buurt. 

Moeite met rondkomen

Komt u niet in aanmerking voor deze regeling? En heeft u toch moeite om rond te komen door de sterk gestegen prijzen voor energie? Dan kunt u misschien wel in aanmerking komen voor bijzondere bijstand voor energiekosten. Goed om te weten: vanaf 1 november is er geen vermogenstoets. Dit betekent dat we uw spaargeld of andere eigendommen niet meetellen in de berekening voor bijzondere bijstand energiekosten. 

Hulp en advies

U kunt altijd terecht voor advies over uw financiële situatie tijdens het inloopspreekuur bij de Groningse Kredietbank. Ze zijn er voor iedereen. Ook kijken ze samen met u voor welke regelingen u eventueel in aanmerking komt. Voor advies over het besparen van energie zijn er verschillende mogelijkheden. Zoals een afspraak met een gratis energiecoach. Voor alle regelingen vanuit het hulppakket kijk op: www.gemeente.groningen.nl/hulppakket.

Geen opmerkingen: