dinsdag 1 november 2022

UITTOCHT VAN RIOOL TWITTER NAAR MASTODON?


 Het kan met de aankoop van Twitter door ene Elon Musk te maken hebben, feit is dat duizenden twitteraars deze dagen overstappen van Twitter naar een ander sociaal platform.

Het heet Mastodon.

Van een open riool naar een meer fatsoenlijk platform?

Deze blogger zwengelt soms blogberichten aan via Twitter. Hij leest er af en toe politieke 'discussies' en doet zelf sporadisch ook even mee.

Hopeloos. Binnen de kortste keren ontaard het in gescheld en in bakken bagger. Je bent er zomaar een nazi, een landverrader of een deuger als je een mening hebt die de twitterrechtbank niet bevalt.

Wonderlijk, lieden die voor absolute vrijheid van meningsuiting zijn maar direct dom en intolerant beginnen te schelden als ze een mening lezen die niet bevalt.

Het moet gezegd, het zijn vooral de aanhangers van de PVV en FVD die Twitter in Nederland besmeuren. Veel mensen buiten die stroming verlaten deze dagen riool Twitter zodat dit nog meer een extreem rechtse echoput wordt. En maar lekker vermeend gelijkhebberig schelden en tieren met z'n allen. Antivaxers, complotten over het WEF, Wilders met zijn oeverloze gescheld...
Sinds Twitter definitief is overgenomen door Elon Musk is de interesse in alternatieve platforms toegenomen. Twitteraars die ontevreden zijn over de nieuwe steenrijke eigenaar melden zich aan bij een alternatief platform waar niet één persoon de baas is: het decentrale sociale netwerk Mastodon. #Mastodon is trending op Twitter, dankzij de mensen die er hun nieuwe Mastodon-gebruikersnamen delen. Het Twitteraccount van Mastodon meldde dat alleen al op 29 oktober meer dan 70.000 mensen zich hebben aangemeld voor het platform. Is dit het alternatief voor Twitter? Vier vragen over Mastodon. Lees verder via NRC

Afbeelding beneden...of dit nou zo'n handige tekst is bij de overstap van Twitter naar Mastodon...
Links, de entree van Sander Schimmelpenninck op Mastodon.
Met een klein tikvoutje....https://mastodon.social/@Beinumnieuws

Geen opmerkingen: