maandag 21 november 2022

MAANDAGOCHTEND (571)Er staat een steiger bij de Sporthal naast Plein Oost.

Het kan niet missen, er gaat iets met het dak ervan gebeuren. Zie foto boven.

Het is geen spectaculaire opening van deze MAANDAGOCHTEND, wel zij opgemerkt dat de situatie rond genoemde plein goed onderhouden wordt.

Op deze vroege ochtend durft deze blogger het wel te stellen: het wordt nooit wat met het plein, maar de pogingen om het mooi, toegankelijk en levendig te maken of te houden, daar kan hij wel respect voor opbrengen.

Dat mooie heeft natuurlijk niks met het dak van de sporthal te maken, dat moet gewoon niet gaan lekken.
Trouwens, zie nog eens de fonkelnieuwe sporthal in een wijk in aanbouw, ca 40 jaar geleden.

Foto links, Plein Oost gemakkelijk toegankelijk maken?

Afgelopen dinsdag, er wordt een dwarsdoorgang aangelegd

Blogger had het in dat bericht over 'enkele duizenden euro's'...aan kosten..

We gaan vandaag de vijfde werkdag in van het project. Meerdere mannetjes aan het werk, graafmachine, vrachtwagens met materiaal...etc. Zeg maar dat het tienduizenden euro's gaat kosten. Voor een doorgang vanaf de Claremaheerd naar de noordkant van het plein, bieb etc. Mensen in een scootmobiel die straks tachtig meter minder hoeven te tuffen, wandelaars idem dito. Het gemak dient de mens...en Plein Oost. En dat mag allemaal wat kosten. Zie afbeelding links.

Foto rechts, naar alle waarschijnlijkheid smelt het vandaag weer weg. Geen ijspret. Maar wel het eerste ijs in de wijk in het seizoen 2022-2023. Achter het Gezondheidscentrum.

De laatste volle week van november 2022 is begonnen. 

Koude en grijze novemberdagen? Gezellig, WK voetballen kijken vanuit een tropisch oliestaatje genaamd Qatar. Allemaal goed dat Beijum, maar wat gaan 'onze jongens' daar doen?

Tja, wat je maar belangrijk vindt in het leven.
Toch maar gezondheid? Dat, en een prettige nieuwe week toegewenst.

Geen opmerkingen: